Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

PVC met vloerverwarming, kan dat?

Als je de keuze voor een nieuwe vloer hebt laten vallen op een PVC-vloer, dan feliciteren we je alvast: je hebt gekozen voor een duurzame, super gemakkelijke vloer die in elke kamer van het huis te plaatsen is. Over het plaatsen van PVC gesproken – we merken dat er vaak vragen zijn omtrent de veiligheid van PVC in combinatie met vloerverwarming. Gelukkig kunnen we je mededelen dat alle PVC-vloeren van Bebo Parket geheel veilig en gezond zijn. We leggen je graag uit waarom!

Is vloerverwarming met PVC schadelijk?

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of PVC wel te combineren is met vloerverwarming. Het gaat dan niet om de plaatsing zelf, maar meer om de veiligheid voor de gezondheid. In sommige B-merken PVC-vloeren zitten namelijk stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en voor jouw gezondheid. Deze stoffen komen voornamelijk vrij op kamertemperatuur en bij verwarming middels vloerverwarming. Ftalaten horen ook bij deze giftige stoffen. Ftalaten zijn weekmakers die ervoor zorgen dat de PVC-vloer flexibel blijft. Echter kunnen deze stoffen vrijkomen en dat heeft een slechte invloed op de gezondheid én met milieu.

Alle PVC-vloeren van Bebo Parket zijn uitsluitend van A-merken en bevatten geen ftalaten en zijn zeer emissiearm. Onze vloeren hebben enkel biologische weekmakers en vormen geen enkele bedreiging voor je gezondheid of het milieu. Wel zo fijn!

Kan een PVC-vloer over plavuizen met vloerverwarming?

Een PVC-vloer is de beste combinatie met vloerverwarming dan welke andere vloer dan ook. Het maakt daarbij niet uit of je voor een dry-back PVC-vloer kiest of een PVC-vloer met kliksysteem. Beide vloeren geleiden de warmte perfect, al is de dry-back PVC-vloer nét iets dunner. Vloerverwarming is een hele efficiënte manier van verwarmen. Dankzij de ultradunne PVC-vloer warmt de ruimte snel op en hoeft er minder hard gestookt te worden om de gewenste temperatuur te bereiken. Dankzij een PVC-vloer bespaar je dus op je stookkosten. Tevens houd je dankzij vloerverwarming meer ruimte over in huis – radiatoren zijn immers overbodig geworden. Meer plek voor leuke spullen!

PVC-vloer over plavuizen met vloerverwarming

Is een PVC-vloer te plaatsen over plavuizen met vloerverwarming? Dat kan heel goed, maar alleen onder enkele voorwaarden. Zo dient de plavuizen vloer egaal te zijn van oppervlak, anders zullen er oneffenheden ontstaan in de nieuwe PVC-vloer. De plavuizen vloer kan door ons worden geëgaliseerd als dit noodzakelijk is. Ten tweede moet de plavuizen vloer met vloerverwarming goed geventileerd zijn en van onderaf geïsoleerd te zijn. Normaal gesproken vindt de ventilatie plaats via de voegen, nu komt er natuurlijk een tweede vloer (de PVC-vloer) overheen. Er moet daarom wel een mogelijkheid zijn voor eventueel vocht om weg te kunnen. Bij een vloer op een verdieping is dit niet van toepassing.

Heb je meer vragen over het leggen van PVC over plavuizen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. We kunnen zowel het egaliseren als het leggen van de vloer verzorgen. Bekijk onze collectie PVC-vloeren in de showroom van onze fabriek. De koffie met iets lekkers staat klaar!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!