Van laminaat naar tegels

Om een laminaat vloer mooi aan te laten sluiten op een tegelvloer is er een afwerking nodig die de kier van de uitzet voeg bedekt en die het hoogteverschil wegwerkt. Een overgangsprofiel zorgt hiervoor. Onder het overgangsprofiel heeft het laminaat ruimte om te krimpen of uit te zetten terwijl de andere kant schuin naar beneden loopt en aansluit op de tegelvloer. Dit zorgt voor een vloeiende overgang zonder scherpe hoeken.

 

Overgang laminaat naar vloer

Als de laminaat vloer eindigt op de kale ondergrond is er een goede afwerking nodig die ervoor zorgt dat de laminaat vloer ruimte heeft om te werken, en dat de rand niet kapotgelopen wordt. Er kan gekozen worden voor een hoekprofiel of een afsluitprofiel. Een hoekprofiel heeft als nadeel dat de hoek scherp is en dat het een [ lage ] verhoging is waar je je voet tegen kun stoten en waardoor je kunt struikelen. Bij een afsluitprofiel is het verloop van de laminaat vloer naar de kale vloer een schuine hoek, dit voorkomt struikelen.

 

Afwerking laminaat naar trap

De afwerking van de laminaat vloer naar de trap kan beneden met een platte plint, of met een hoek plint of een hoekprofiel gebeuren. Bovenaan de trap kan een trapkantprofiel gebruikt worden. Dit is een hoekprofiel met antislip ribbels. Er is ook een trapprofiel. Dit profiel lijkt op een F-vorm, het midden balkje is langer en wordt op de bovenste traptrede geschroefd.

 

Laminaat vertalen naar Engels

Het Engelse woord voor laminaat is laminate. Voor laminaat vloer is de Engelse term laminate flooring.

 

Laminaat als wandbekleding

Laminaat is ook heel goed als wandbekleding te gebruiken. Het is makkelijk schoon te houden, trekt geen stof aan, is anti allergeen en oersterk. Het is ook nog eens verkrijgbaar in vele kleuren en decors. Zo kan het laminaat wand een woonkamer de prachtige warme uitstraling geven van een houten wand, maar ook een strakke betonlook wand is mogelijk of bijvoorbeeld een lambrisering met natuursteenlook. Denk ook eens aan een kinderkamer of speelkamer. Geen kindervingertjes die aan het behang peuteren, geen potloodtekeningen of nare vlekken op de muur. Met een vochtig doekje is in een handomdraai de laminaat wand weer als nieuw. Een laminaat wand kan de zelf klusser met gemak plaatsen. Het laminaat wordt niet rechtstreeks op de muur gelijmd. Eerst worden er balkjes op een afstand van ongeveer veertig centimeter van elkaar stevig op de muur geschroefd. Dan komt het laminaat. Het wordt van beneden naar boven op de balkjes gelijmd met plinten of profielen lijm. Tot slot kunnen de randen afgewerkt worden met plinten. Het resultaat is een prachtige wandbekleding waar naar u jarenlang geen omkijken meer naar heeft.