Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Verschil tussen Pvc en parketvloer

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe vloer, waar je jaren lang mee verder kunt? Dan zijn er verschillende opties denkbaar. Voordat je de juiste keuze kunt maken is het belangrijk om na te gaan wat jij belangrijk vindt aan de vloer. Ook de leefomstandigheden in de woning zijn hierbij belangrijk. Kortom duidelijk hebben welke eisen jij aan je nieuwe vloer stelt.

Ben je op zoek naar een vloer waar je tientallen jaren plezier van kunt hebben, denk dan eens aan een PVC of parketvloer. Vooral als je een natuurlijke uitstraling wenst zijn deze vloeren een perfecte keuze. Natuurlijk zijn er verschillen tussen deze twee vloeren. In deze blog lees je alles over deze prachtige vloeren.

De parketvloer

Een parketvloer is een houten vloer. Deze vloer geeft dan ook de natuurlijke uitstraling aan de ruimte. Een parketvloer straalt warmte en comfort uit. Een echte houten vloer heeft planken met verschillende tinten, omdat hiervoor verschillende bomen worden gebruikt. Daarom is elke houten vloer weer uniek. Elke plank is anders, want geen plank is wat betreft nerven en noesten hetzelfde.

Een parketvloer is een massieve houten vloer. De planken bestaan uit verschillende houtlagen. De toplaag bestaat uit een hardhoutsoort. Vaak wordt hiervoor extra gedroogd eiken gebruikt, dit betekent een keiharde toplaag die bijzonder slijtvast is. De onderlaag bestaat uit multiplex, dat wil zeggen verschillende kruislings verlijmde houtlagen op elkaar. Hierdoor ontstaat een plank die nagenoeg niet meer werkt. Zo kan een parketvloer ook zwevend worden gelegd en is dit de enige houten vloer die op een vloerverwarming/koelingssysteem gelegd kan worden.

Een parketvloer zie je meestal als een planken vloer. Patroonvloeren zoals een visgraatvloer is ook een parketvloer. De visgraatvloer is nu helemaal de trend, vooral de vloeren met een rustieke uitstraling en met een grotere maat van visgraatdelen.

Veel parketvloeren zijn kant- en klaar afgewerkt, zodat ze legklaar zijn. Maar kom je bij Bebo Parket dan kun je een parketvloer helemaal naar eigen wens laten bewerken en behandelen. Zo kun je kiezen voor een strakke rustige vloer maar ook voor een rustiek of robuuste industriële parket vloer.

Een PVC vloer

Een PVC vloer is een vloer die volledig uit kunststof bestaat. De vloerdelen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Een PVC vloer is een alternatief voor een houten vloer, laminaat of een echte tegelvloer. Je ziet de vloer dan ook in veel verschillende uitstralingen. Over het algemeen is een PVC vloer bijzonder slijtvast en heel onderhoudsvriendelijk. De vloer werk geluiddempend. Ook is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming, voor het beste rendement kun je hiervoor het beste plak PVC gebruiken.

Het aanbod PVC vloeren met een houtlook is groot. Dit zijn ook de meeste verkochte kunststof vloeren. Ze worden aangeboden als plak pvc en klik pvc vloeren. Door de moderne technieken zijn de vloeren haast niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. De voelbare structuur in de afwerklaag is aangepast aan de nerven en noesten en houttekening van de onderliggende houtlook.

sfeerimpressie_pvclaminaat

De voordelen en nadelen van parketvloer:

 • Een parketvloer zal zich altijd onderscheiden van andere vloeren zoals PVC of laminaat. De unieke uitstraling van een houten vloer is niet na te maken.
 • Een parket vloer kan helemaal naar wens een uitstraling krijgen die bij jouw smaak en woning past.
 • Een planken parketvloer is ook heel goed zelf te leggen.
 • De vloer kan zowel zwevend als ook volledig verlijmd gelegd worden. Een verlijmde parketvloer heeft de beste geluidsisolatie en op vloerverwarming ook nog eens een lage warmteweerstand.
 • Een houten vloer geeft altijd een comfortabel gevoel en straalt warmte uit.
 • Een minpuntje is dat een houten vloer meer onderhoud vraagt dan een PVC vloer.

Voor- en nadelen van de PVC vloer:

Voordelen:

 • Bijzonder onderhoudsvriendelijk, enkel stofzuigen en indien nodig dweilen.
 • PVC vloeren hebben de uitstraling van een echte houten vloer.
 • Te koop als een plak PVC vloer en ook als een vloer met een klik systeem.
 • Geschikt voor vloerverwarming.

Nadelen:

 • Ook een PVC vloer zal nooit helemaal de uitstraling van een echte houten vloer evenaarden.
 • Voor het leggen van een PVC moet de ondergrond helemaal egaal zijn.
 • Een plak PVC kan het beste gelegd worden door de vakman, vooral omdat de meeste dekvloeren eerst geëgaliseerd worden.
 • Een PVC vloer is prijstechnisch te vergelijken met een echte parketvloer.

Koop bij Bebo Parket jouw parket of PVC vloer

Wil je meer informatie over deze vloeren kom dan eens naar Bebo Parket. Hier vind je een groot assortiment van beide vloeren. Voor ieder is er wat wils te vinden. Omdat Bebo parket zowel de houten vloeren als de PVC vloeren zelf inkoopt, vind je hier alle vloeren tegen de scherpste prijzen. Alle trendvloeren zijn er op voorraad. Daarnaast kun je er ook alle randartikelen kopen en de vloer laten bezorgen en/of laten leggen. Al deze services zorgen ervoor dat je bij Bebo Parket gegarandeerd jouw droomvloer vindt.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!