Waar goedkoop laminaat

Nu laminaat zo modern is kun je elke week tussen de folders wel goede aanbiedingen vinden. Vooral ook bij bouwmarkte. Als je vervoer hebt en tijd kun je ook wat verder reizen. Op internet zoeken is dan een slim idee. Daar vind je winkels die zelf laminaat importeren. Zij hebben ongeveer alle soorten, maten en kleuren laminaat in de winkel. Dit kan spotgoedkoop verkocht worden omdat ze in hele grote partijen inkopen. Op deze manier hebben wij Bebo Parket gevonden. Het was daar goedkoop en ze hebben goede service.

Welk laminaat ondervloer

Dit is afhankelijk van de vloer waarop de ondervloer komt. Deze vloer moet in ieder geval glad zijn. Dus verdikkingen weg halen en gaten vullen. Als de vloer op die manier geëgaliseerd is kan de ondervloer erop. Er kan een ondervloerfolie op. Het is een rol met materiaal dat bestaat uit een vochtwerende onderlaag, met daarop een geluid en warmte isolerende boven laag. Vooral in nieuwgebouwde huizen kan nog lang vocht uit het beton trekken. Op deze ondervloerfolie kun je geen verlijmde vloer leggen. Dan moet op het folie eerst nog plaatwerk worden gelegd. Op een vloer met vloerverwarming is een vochtwerende laag niet nodig. Ook moet de ondervloer niet warmte isolerend zijn maar juist warmte goed door laten. Een geluiddempende ondervloer is heel fijn en als je te maken hebt met een appartement zelfs verplicht, zodat buren geen last hebben van geluiden die tot in hun woningen door dringen. Zorg dat je bij evt. klachten kun laten zie welke geluidsisolerend werking jouw ondervloer heeft. Je kunt de vermelding op de verpakking bewaren.

Welke laminaat kiezen

Bij het kiezen van laminaat moet je eerst weten of er vloerverwarming onder komt of niet en daar het juiste soort laminaat bij zoeken. Bij beide soorten moet je vervolgens bedenken hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Een dikkere laminaat plank is door de regel steviger en sterker. Ook de slijtvastheid van de toplaag is heel belangrijk. Er zijn toplagen die alleen licht gebruik verdragen, zoals bv. voor een slaapkamer. En er is laminaat met een toplaag voor zwaar gebruik. Dit kan goed in bv.   Een winkel of gang gebruikt worden. Vervolgens kies je welk design en welke kleur laminaat je mooi vindt en goed staan in de ruimte waar het komt te liggen. Ook of er wel of geen V groef aan het laminaat zit en of het glad laminaat is of met een structuur telt mee.