Wanneer ondervloer laminaat

Een ondervloer voor laminaat is meestal noodzakelijk, en in ieder geval verstandig, omdat het de levensduur van de laminaat vloer verlengt. Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren die elk verschillende functies hebben. Zo kan een ondervloer vochtwerend zijn. Dit is heel belangrijk, omdat laminaat gevoelig is voor vocht, en optrekkend vocht niet altijd direct opgemerkt wordt. De ondervloer kan ook voor de nodige stevigheid zorgen. Met name op houten vloeren. Aangezien laminaat vrij dun is en iets buigzaam, kan een stevige ondervloer bewegingen van het laminaat en daardoor beschadigingen aan het clicksysteem voorkomen. Isoleren van geluid en warmte is ook een taak voor de ondervloer. De geluid isolatie is niet alleen prettig voor de gebruikers van de laminaat vloer zelf, maar bij aanwezigheid van onderburen zelfs een verplichting, om zo overlast voor anderen te voorkomen. Het zorgvuldig kiezen voor de juiste ondervloer zorgt voor optimaal woongenot.

Parket bij kennissen

Bij kennissen werden we uitgenodigd om een glas wijn te drinken en meteen hun nieuwe inrichting van de woning te bewonderen. Het geheel had een prachtige moderne strakke uitstraling die, door de mooie houten vloer, beslist niet kil aan deed. Ze vertelden enthousiast over de leverancier van hun nieuwe vloer, Bebo Parket. Vandaar dat ook wij daar eens een kijkje gingen nemen.

 Bijzonder hartelijk welkom

De hulp van de parkeerwachters bij aankomst, de ontspannen drukte die er heerste en het springkussen voor de kits gaf een bijzonder hartelijk gevoel van welkom. Binnen was er een mooie en vooral ook overzichtelijke ruimte met veel laminaat vloeren en houten vloeren. Achter in de ruimte was een hoek waar koffie, thee en fris gehaald kon worden, met iets lekkers erbij. We hebben ons verbaast over de grote menigte klanten die aan het winkelen was.  

Show borden vergelijken

In alle rust konden we de verschillende soorten laminaat vloeren en parketvloeren bekijken. En dat zijn er echt heel veel. Doordat er van elk soort een groot showbord staat opgesteld, weet je meteen hoe de vloer eruit kan komen te zien. Gelukkig was er ruim voldoende personeel aanwezig, zodat we ons rustig en uitgebreid konden laten adviseren. Waarna we onder het genot van een hapje en drankje het een en anderen lieten uitrekenen. Uiteindelijk hebben we een schitterende vloer gekocht bij Bebo Parket. Europees eiken lamel parket, 9 cm breed inclusief deelplanken (smokey). De levering van de vloer was precies op tijd en werd vakkundig verpakt afgeleverd. Het zelf leggen was beslist een klus, maar was toch goed te doen. Met uiteindelijk een geweldig resultaat. Deze Europees eiken lamel parketvloer brengt warmte en sfeer in huis. Het eindresultaat mag er zijn.