Welk laminaat in de keuken

Bij het kiezen van laminaat voor in de keuken moet je als eerste kijken naar welke kwaliteit laminaat in een keuken past. De kwaliteit van laminaat wordt aangegeven door de gebruikersklasse. De keuken is een werkplaats waar de vloer veel te verduren heeft door lopen, maar ook door dat er de kans op morsen is tijdens het bereiden van de maaltijd en kans op waterspatten op de vloer tijdens de afwas. Er zal dan ook regelmatig gedweild moeten worden. Hierom is het verstandig om voor de keuken een laminaatsoort met de hoogste gebruikersklasse te kiezen. De keiharde toplaag van het laminaat bij deze gebruikersklasse zorgt er voor dat bv. op de grond gevallen bestek geen krassen nalaat op het laminaat. Ook voorkomt deze harde toplaag dat er slijtplekken ontstaan op plaatsen waar extra veel gelopen wordt, zoals voor het aanrecht en het fornuis. Het laminaat moet ook zoveel mogelijk vochtbestendig zijn. De toplaag is zeker waterdicht, het probleem zit hem in de verbinding van de planken. Deze verbinding is gemaakt van hetzelfde materiaal als de kern van de laminaat plank. Laminaat van de bekende merken hebben een seal laag op de verbindingen die ervoor zorgt dat deze zoveel mogelijk waterafstotend zijn. Als vocht, dat op de grond is gevallen, zo snel mogelijk wordt opgenomen en als er bij het schoonmaken een vochtige, en geen kletsnatte dweil wordt gebruikt is er niets aan de hand. Dan kunt u jaren plezier beleven van een prachtige en onderhoudt vriendelijke vloer.

Welke laminaat bij teak meubelen

Laminaat is in fantastisch veel kleuren en soorten te krijgen. Niet alleen in hout motief maar ook in andere motieven of gewoon in een effen hoogglans kleur. Bij het zoeken naar de juiste kleur kun je de volgende vuistregel in acht nemen. Zoek een vloer die twee tot drie tinten lichter of donkerder is dan de kleur van de meubels. Bij zo’n vloer komt daar het contrast met de kleur van de meubels goed naar voren. De vraag of de vloer lichter of donkerder dan de meubels moet worden hangt af van de lichtinval en de grote van de ruimte waar de laminaatvloer komt te liggen. Donkere kleuren maken een ruimte over het algemeen kleiner en knusser. Een lichtere kleur vloer geeft al gauw het gevoel van meer ruimte. Bij teak is het belangrijk dat het patroon van het laminaat niet te onrustig is, omdat teak van zichzelf al een drukke nerven structuur heeft. Heel mooi is wanneer de laminaat vloer lichtere of donkere kleurtonen heef die ook in de meubels zitten, bij teak zijn dat de rood bruine tinten.

Welke laminaat is geschikt voor de slaapkamer

 Laminaat is de perfecte vloer voor de slaapkamer, heel gemakkelijk droog of klam vochtig te wissen en zo de kamer stofvrij te maken. De grootste vergissing die vaak gemaakt wordt is de aanschaf van een laminaat vloer voor licht gebruik. Op slaapkamers waar echt alleen geslapen wordt kan dit natuurlijk, maar ook dan moet je bedenken dat ook in zo’n kamer al gauw een looppad kan ontstaan. Laminaat voor middel of voor zwaar gebruik is hier vaak beter op zijn plaats. Dan mag de slaapkamer ook volop gebruikt worden. Als speelkamer, knutselkamer, hobbykamer het maakt niet uit. Deze laminaat vloer kan, ook na jaren volop gebruik, er nog als nieuw uitzien. Een lichte kleur laminaat is aan te bevelen. Het geeft niet alleen een gevoel van lucht en ruimte, maar zorgt er ook voordat evt. stof, dat op de grond ligt, minder opvalt.