Welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming

Laminaat dat geschikt is voor vloerverwarming heeft een speciaal logo waar je het aan kunt herkennen. Hier moet je goed opletten. Het is een vierkant waarvan de onderste helft donker is gekleurd, met een witte platgedrukte, omgekeerde S-vorm. Op de bovenste helft van het vierkant dat licht is gekleurd staan drie zwarte pijlen die naar boven wijzen.  Het logo betekend dat de warmte goed kan opstijgen zonder dat het belemmerd wordt door de vloerbedekking. In dit geval laminaat.

Welk laminaat is goed

Om de kwaliteit van laminaat te kennen is laminaat onder verdeeld in 5 gebruikers klassen. Als je laminaat precies gebruikt zoals het bij het gebruikers klassen hoort, maakt het niet uit welk merk je koopt. Bij het niet juiste gebruik gaat het vaak fout. Je hebt klasse 21 die vind je vaak bij bouwmarkten en is voor heel licht gebuikt bijvoorbeeld logeerkamer of zolderkamer die bijna niet gebruikt wordt. Dan volgt klasse 22. Dit is voor normaal licht gebruik dus een slaapkamer. Klasse 23.31 is voor een iets intensiever gebruik voor een kamer. Nu komen we bij klasse 33 dit is geschikt voor echt intensief huishoudelijk gebruik in woonvertrekken, keuken, gang en berging. Veel bekende merken hebben deze kwaliteit klasse. Tot slot is er klasse 33 dit laminaat is geschikt voor zeer intensief gebruik. Het wordt gelegd in winkels en andere plaatsen waar veel bezoek lopen.

Welk laminaat

Wij zijn op aanraden van vrienden die zelf zeet tevreden waren naar Bebo parket gegaan. Daar verkopen ze dagelijks laminaat vloeren aan particulieren en bedrijven en weten ze precies welke laminaat geschikt is voor de ruimte waar het komt te liggen. Ze hebben ons ook heel goed geadviseerd over kleur gebruik en tips over het zelf legen mee gegeven. Ook niet onbelangrijk vonden wij dat je daar vanuit allerlei soorten laminaat kan kiezen. Deze zijn allemaal in de grootte hal aanwezig, zodat je ter plekke kunt kijken wat je koopt. Ik raad je aan om naar een goed bekendstaande zaak te gaan en je daar te laten adviseren. Bebo parket kun je ook op internet vinden.

Welke laminaat dikte

Het licht er aan waar je laminaat voor gebruikt hoe dik of het moet zijn. Laminaat is normaal tussen de 6 en 12 mm dik. Over het algemeen geld hoe dikker het laminaat hoe beter het schokken en zwaargewicht op vangt. Als je naar de gebruikers klasse kijkt zul je vrij wel altijd zien dat de hoogste klasse ook een van de dikkere laminaat soorten heeft. Let wel op de totale dikte van de vloer, dat is ondervloer plus laminaat vloer bij elkeaar opgeteld. Als de vloer te hoog komt kan dat problemen geven met bijvoorbeeld een deur. Deze kan meestal wel worden ingekort.

Welke laminaat kopen

Om jarenlang plezier van een laminaatvloer te hebben kun je het beste voor een goede kwaliteit kiezen. Dat hoeft niet per se duur te zijn. Als je maar kijkt of het laminaat geschikt is voor intensief gebruik. Zulk laminaat heeft een gebruikers klasse van 32 en voor nog zwaarder gebruik is er een laminaat klasse van 33. Als de vloer alleen maar gelegd wordt om een ruimte die nauwelijks gebruikt wordt af te werken, kan je natuurlijk voor een lichtere klasse kiezen. Deze vind je vaak in aanbiedingen van bouwmarkten of woonwinkel ketens. Zoeken op internet naar een vloerenbedrijf loont zeker de moeite. Als de prijs daar lager is weegt dat op tegen de reiskosten die je misschien moet maken.