Welke laminaat met honden

Laminaat voor intensief gebruik heeft een harde top laag. Hier zullen minder snel krassen in komen. Ook is het nodig dat het laminaat niet glad is. Anders glijden honden voortdurend uit bij het rennen. Behalve dat dit slecht is voor de hond veroorzaakt vooral het uitglijden krassen op het laminaat. Het makkelijkste is laminaat met een gevlamde niet te lichte kleur, daarop zijn vuil en vlekken het minst zichtbaar.

Welk laminaat moet ik kopen?

Bij het kopen van laminaat hebben wij gekeken naar de allerbeste kwaliteit, omdat wij heel lang op de begaande grond een mooie vloer willen hebben liggen. We zijn op zoek gegaan naar de hardste laminaat soort met gebruikersklasse 33. Die klasse hebben we gevonden bij de bekendere merken. De hardheid zorgt ervoor dat er geen krassen komen in het laminaat. Om geen vuil en vlekken te zien hebben we gezocht naar een houtmotief met veel noesten en kleuren en niet te donker. Bij Bebo Parket zagen wij de meeste soorten en kleuren om uit te kiezen. Juist omdat ze zo veel hebben verkopen ze veel en kunnen dus groot inkopen. Dat vindt de klant in de prijs terug. Bebo Parket was stukken goedkoper dan de andere zaken die we bekeken hebben.

Laminaat welke richting

Voor de kwaliteit van de vloer maakt het niet uit in welke richting de planken worden gelegd. Het kan in de lengterichting, de breedte richting of diagonaal. Het diagonaal leggen geeft een ruimte effect in de kamer maar is duurder omdat er veel afval is bij het leggen. Dit noemen we snijverlies. In de lengte richting leggen geeft het gevoel dat de ruimte langer is. De laminaat planken in de breedte leggen laat een smalle ruimte breder lijken. Een regel die het meest gehanteerd wordt is het leggen begint aan de langste muur of loopt parallel aan het breedste raam. Bij een vierkante kamer wordt laminaat richting het raam gelegd. Zo valt het licht in de lengte van de plank.

Laminaat welke kant tegen de muur?

Bij het leggen van de laminaat wijst de veer van de lange zijde naar de muur. Nooit direct tegen de muur. Er moet ongeveer 1 cm rondom langs de muur overblijven. Dit is nodig om het uitzetten van het laminaat bij hoge luchtvochtigheid op te vangen. Als [tijdelijke] afstand houder kan een laminaatplank of afval stukjes laminaat gebruikt worden. Met de veer richting de muur kan bij de volgende rij de veer het gemakkelijkst in de groef van de al liggende rij gedrukt worden.

Laminaat welke hoek beginnen

Laminaat begin je meestal te leggen in de linkerhoek van de langste muur. Wil je laminaat in de breedte leggen, ook dan kun je het beste in de linkerhoek beginnen. Het mes [uitstekend randje aan de plank] aan de korte kant en aan de lange kant komen tegen een muur te liggen. Het mes van de volgende rij laminaatplanken klik je dan zo in de groef.

Laminaat welke richting leggen

Bij het leggen van laminaat werk je van links naar rechts. Dat werkt het makkelijkst. Je begint in de hoek en klikt de planken met de korte kant in elkaar, langs de langste muur. Zo komen de planken in de lengterichting te liggen. Alleen bij een lange erg smalle ruimte wordt in de breedte gewerkt. Hierdoor lijkt de ruimte ook breder.