Verlijmde- of een klik PVC-vloer

 

Een keuze waar veel mensen voor staan, is de keuze tussen een verlijmde– of een klik PVC vloer.  Hieronder zou ik de voor en nadelen van deze vormen van PVC-vloer leggen beschrijven. Het voordeel van klik PVC is dat het geen last heeft van nadenvorming. Verlijmd PVC ligt tegen elkaar, dus als de ondervloer werkt, is het wel mogelijk dat er nadenvorming ontstaat. Klik PVC-vloer is dikker omdat er een kliksysteem op zit. Dit zorgt er voor dat er geen doortekening kan ontstaan. Dit kan bij lijm PVC, omdat het vaak dunnere stroken zijn, wel voor komen. Een groot verschil tussen lijm- en klik PVC is de mate van de doortekening. Een klik PVC is harder en dikker dan een lijm PVC. Hierdoor heb je geen last van door tekeningen. Een lijm PVC-vloer is erg flexibel, in tegendeel tot een klik PVC.
Een ander verschil is dat PVC erg gemakkelijk is in het leggen. Dit is te vergelijken met het leggen van laminaat. Een lijm PVC moet vastgelijmd worden op de ondergrond.
Nog een verschil tussen beide is dat de kosten bij klik PVC een stuk overzichtelijker zijn. Je hebt namelijk alleen maar het klik PVC nodig en eventueel een ondervloer. Bij lijm PVC-vloer zou je in sommige gevallen ook nog moeten egaliseren. Deze kosten kunnen oplopen omdat het afhankelijk is van de staat waarin de ondervloer zich bevind. Over het algemeen is het dus zo dat de kosten van een klik PVC lager zijn dan van verlijmd PVC. Daarnaast ontstaat er bij klik PVC geen schade aan de originele ondergrond in tegendeel tot lijm PVC-vloer. Ook zijn de loonkosten bij het leggen lager dan bij verlijmd PVC-vloer.

 

Verlijmde- of een klik PVC-vloer

Verlijmde- of een klik PVC-vloer