Visgraatparket

Visgraatparket werd al heel lang geleden gebruikt. In de middeleeuwen al door heel de wereld. In Nederland werd visgraat parket in de gouden eeuw gebruikt. Visgraatparket was niet voor iedereen. Alleen het rijke bevolkingssegment kon een visgraat parket vloer veroorloven. Dit was de meest dure vloer die er was en de rijke mensen van die tijd wouden dat graag laten zien. De begane grond van een huis werd daarom met een visgraat patroon gemaakt zodat bezoek kon zien hoe rijk je wel niet was. De rest van de vloeren werden meestal met een simpel soort hout afgewerkt.

Er zijn 2 manieren voor het leggen van een Visgraatvloer. U kunt hem als visgraat parket laten leggen. Dit zijn kleine stroken van meestal twee centimeter dik. Die leg je in een visgraat patroon. Daaronder komt eerst een tussenvloer waarop de stroken een voor een worden verlijmd. De totale dikte van de vloer is dan rond de 3 centimeter.

U kunt hem ook als visgraat tapis laten leggen. Dit gaat op dezelfde manier als bij een visgraat parket vloer alleen zijn deze stroken dunner. Het voordeel hiervan is dat tapis vloeren minder snel vocht op nemen. Maar als een visgraat parket vloer goed word behandelt neemt deze ook geen vocht op.

Visgraatparket

Visgraatparket