Wat is beter, verlijmen of zwevend leggen?

 

Dat ligt aan het soort vloer wat u aanschaft . Tevens moet u rekenschap houden met uw woonsituatie. In een woning die u huurt mag u over het algemeen geen vloer verlijmd leggen. Wij raden u dat ook af. Als u eventueel gaat verhuizen is een zwevende vloer er zo uit te halen. Bij volledige verlijming moet u de vloer er uit breken. Dat kost veel tijd en geld. U  krijgt de planken er  niet heel uit.

Als er sprake is van een ondergrond van beton of cement dan kunt u een vloer zwevend leggen of deze volledige verlijmen. Bestaat de ondergrond uit planken dan moet een vloer zwevend gelegd worden met behulp van viltplaten.

Als een vloer volledig verlijmd wordt,

dan hebt u de beste geluidsdemping. U kunt een vloer alleen op een egale ondergrond verlijmen.

Bij vloerverwarming moet u bij het leggen rekenschap houden met de afwerklaag op de verwarming. Als de deklaag boven de vloer verwarming minder is dan 3cm dan adviseren we u om de vloer zwevend te leggen.

Als u een laminaat gaat leggen gebeurt dit altijd zwevend. Een lamelparket is ook zeer geschikt om zwevend te leggen. Massief eiken of grenen vloeren adviseren wij om volledig te verlijmen. Massief hout werkt veel meer dan en lamelparket. Vooral bij oppervlakten boven de 30m2 kunt u het beste de vloer volledig verlijmen. Bij kleinere oppervlakten kunt u zwevend leggen met behulp van spanveren. Spanveren zorgen ervoor dat de planken mooi tegen elkaar aan blijven liggen.

Wat is beter, verlijmen of zwevend leggen

Wat is beter, verlijmen of zwevend leggen