Goed laminaat is slijtvast, kleur echt, en min of meer waterdicht. De slijtvastheid van het laminaat, of anders gezegd, de hardheid van de toplaag, wordt aangegeven met een gebruikersklasse nummer. Met een laminaatvloer die  weinig gebruikt gaat worden kan men vanzelfsprekend volstaan met een lichtere gebruikersklasse. In andere gevallen is gebruikersklasse 23,31 nodig of de gebruikersklasse 33 voor intensief zwaar gebruik.

Waterdichtheid laminaat

Een laminaatvloer is nooit echt waterdicht, maar het ene soort laminaat is wel beter vochtwerend dan het andere soort laminaat. Met laminaat van de bekende merken zit je wat het vochtwerende betreft wel goed. Een plas water of ander vocht richt bij laminaat van deze merken geen schade aan, als het maar dadelijk wordt opgedweild.

Goedkoop laminaat

Bij goedkoop geproduceerd laminaat wil het nog wel eens gebeuren dat het laminaat na verloop van tijd gaat verkleuren onder invloed van licht. Bij een zaak met heel veel soorten laminaat mag je verwachten dat er personeel aanwezig is die weten welke merken laminaat voldoen aan de eisen die u aan de door u gewenste vloer stelt.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket