Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Aandachtspunten bij het leggen van parket

 • De parketvloer dient tenminste 48 uur te acclimatiseren in de ruimte waar de vloer wordt geplaatst, tenzij de vloer al is geacclimatiseerd in het magazijn. Het parket dient vlak te liggen, eventueel in folie of een andere verpakking, bij een temperatuur van 18 tot 20 garden Celsius. (Dit is vooral belangrijk voor solo planken)
 • De ondervloer waarop het parket wordt geplaatst, moet een minimumtemperatuur van 18 graden Celsius hebben.
 • Ondervloeren (constructie vloeren of te maken constructievloeren) moeten duurzaam, voldoende poreus, stofvrij, vrij van was en lijmresten, vlak en droog zijn.
 • Zandcement: het maximale restvochtgehalte mag 1,8 % zijn. Niet-vlakke vloeren moeten worden geëgaliseerd, bijvoorbeeld met egaline of een tussenvloer.
 • Anhydriet: het maximale restvochtgehalte mag 0,3 % zijn. Anhydrietvloeren dienen normaliter te worden geschuurd en te worden behandeld met een primer. Niet-vlakke vloeren moeten worden geëgaliseerd, bijvoorbeeld met egaline of een tussenvloer.
 • Spaanplaat of plywood: Het maximale restvochtgehalte mag 9 % zijn. Het spaanplaatmateriaal moet geschikt zijn voor gebruik als ondervloer (V100/N+F). Als het zwevend wordt gelegd, moet het minimaal 19 mm dik zijn en bestaan uit twee (met schroeven verbonden) lagen. De randen van de platen kunnen zich aftekenen in het parket. De platen moeten daarom vlak zijn (eventueel afschuren).

Parket is een natuurproduct

 • Parket is een natuurproduct. Hierdoor zijn variaties in kleur en structuur binnen één levering mogelijk. Bij het leggen dienen daarom delen uit verschillende dozen te worden gemengd.
 • Voor het leggen moet je het materiaal controleren op vochtgehalte, maat- en kleurafwerkingen en beschadigingen. Eventuele klachten hierover worden niet meer in behandeling genomen nadat het materiaal is geïnstalleerd of verder is verwerkt.
 • Het leggen van de parketvloer moet in principe altijd het laatste werk zijn in een project, om beschadigingen van het oppervlak te voorkomen. Pas op met het gebruik van tape. Dit kan de lak beschadigen.
 • Voor intensief belopen vloeren zijn hardelastische twee-compenten-polyurethaanlijmen het meest geschikt. Echter, bij uv-fabrieksafgewerkte vloeren dient voorzichtig met dit type lijm te worden omgegaan. De uitgeharde lijm kan namelijk uitsluitend mechanisch worden verwijderd. Dit kan tot beschadiging van de afwerking leiden.
 • Elastischere (twee) een-componenten-polyurethaanlijmen en silaan lijmen (of hybridelijmen) kunnen slechts worden gebruikt als de shear strength Ts hoger is dan 1,4 N/mm2 bij 3 dagen acclimatisering bij 23 graden Celsiuis en 50% r.v. Laat je hierover informeren door een lijmleverancier.
 • Massieve stroken van 20 mm dik en massieve planken 20 mm dik kunnen zwevend worden gelegd, maar de maximale breedte van de vloer is dat geval 5 meter.
 • Meubilair en stoelen dienen te worden voorzien van vilt om beschadigingen van het parketoppervlak te voorkomen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!