Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

PVC-vloer over laminaat leggen, kan dat?

In principe kan een PVC-vloer wel over een laminaatvloer worden gelegd, mits het om klik-PVC gaat. Of het heel verstandig is, is een ander verhaal. Je moet namelijk ook bedenken of het dan nog wel past met de deuren. Wordt de nieuwe vloer in combinatie met de oude vloer te hoog voor de deuren? Dan kan je of de deuren inkorten of zal je toch de oude vloer moeten verwijderen voordat je een nieuwe vloer plaatst.

Je kunt geen verlijmbare PVC-vloer over een bestaande laminaatvloer leggen. Als je een vloer verlijmd, sluit je deze volledig af. Dat betekent dat de bestaande vloer eronder niet kan ademen. Bij een laminaatvloer met ondervloer is dat wel een must. Als de oude laminaatvloer volledig wordt afgesloten van luchtcirculatie, kan er zelfs schimmelvorming ontstaat. Dat wil je niet!

PVC-vloer op laminaat

Heb je een verlijmbare PVC-vloer? Dan zul je toch eerst het laminaat moeten verwijderen. Gelukkig is het eruit halen van een laminaatvloer niet veel moeite. Deze vloeren worden zwevend gelegd, er komt geen lijm aan te pas. Eenmaal begonnen haal je de vloer er zonder problemen uit. Ook de ondervloer moet er dan uit, want een dry-back PVC-vloer wordt verlijmd aan de (egale) ondergrond.

Heb je een PVC-vloer met een kliksysteem gekocht? Deze kan je eventueel wel over de laminaatvloer heen leggen. Let dus wel op dat de deuren nog goed open en dicht kunnen, anders is het alsnog nodig om de oude vloer te verwijderen. Gebruik een goede ondervloer tussen het laminaat en de nieuwe vloer. Voor de duurzaamheid en slijtvastheid is het toch aan te raden om eerst de oude vloer te verwijderen. Het kost je misschien iets meer werk, maar dan kan je ook langer genieten van je nieuwe vloer.

Heb je nog meer vragen over het plaatsen van je nieuwe PVC-vloer op een bestaande vloer? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wist je dat wij het legwerk voor je kunnen verzorgen? Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en krijg je ook garantie op het legwerk. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!