Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Soorten

Overzicht van alle houten vloeren

Over houten vloeren

Een houten vloer past in elke woning en in elk interieur. Hout straalt warmte uit, dus komt de sfeer ten goede. Een vloer is een basis element bij het inrichten van een ruimte, houten vloeren zijn daar uitermate geschikt voor, zowel bij een moderne strakke inrichting, als ook vintage, klassiek, minimalistisch en landelijk.

Het assortiment is door de jaren heen enorm toegenomen, dus de keuze is enorm. Wij, bij Bebo vloeren, verkennen deze markt dagelijks, zodat we op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Deze vindt u hier dan ook terug in onze brede assortiment. Doordat we zelf het hout direct na de kap inkopen, weten we ook wat wij kunnen leveren. In onze eigen fabrieken worden er planken van gemaakt en al dan niet afgewerkt.

Zodoende kunnen wij u ook tegen de beste prijs een vloer leveren. In onze showrooms hebben we een uitgebreid assortiment voor u klaarliggen. Doordat wij de planken ook voor u kunnen bewerken en behandelen, koopt u bij ons de perfecte vloer geschikt voor uw interieur en naar uw smaak. Tevens hebben we hier ook alle randartikelen, zodat alles onder één dak uitgezocht kan worden. Deze vloeren kunnen wij u binnen 24uur afleveren en ook kunnen we de vloer voor u leggen en afwerken.

U kunt zelf bepalen in hoever u van onze services wilt profiteren. U kunt er ook voor kiezen om de vloer zelf te behandelen en te leggen, zodoende kunnen we vloeren aanbieden voor elk budget. Onze verkopers en adviseurs kunnen u hierbij behulpzaam zijn. Door de vakkennis en de ervaring kunnen zij u wegwijs bieden bij het kopen van een houten vloer.

Houten vloer oliën Bebo Parket
Tapis parket

Soorten houten vloeren

Houten vloeren kunnen van diverse bomen afkomstig zijn. Verder zijn er de massieve vloeren als ook de combinatie planken; het zogenaamde parketten. De planken zijn hierbij uit meerdere lagen opgebouwd, maar hebben wel de uitstraling van een echte vloerplank. Houten vloeren kunnen bestaan uit lange planken met eventuele deelplanken, zodat er de uitstraling ontstaat van een traditionele houten vloer, maar ook uit korte planken die in een gepaalde vorm gelegd worden. Denk hierbij aan de visgraatvloeren, tapis en mozaïekvloeren.

Eiken en grenen vloeren

De meest verkochte houtenvloeren zijn nog altijd de eiken en grenen vloeren, zowel massief als samengesteld. Eiken en grenen vloeren passen eigenlijk in elke interieur, eiken is hard en sterk en zijn op veel manieren te behandelen zodat ze bij elke leef- en woonstijl passen. Verder worden er grenen, kersen, walnoot, ahorn e.d. vloeren aangeboden. De eiken en grenen vloeren worden ook bij Bebo parket het meest verkocht. Grenen vloeren zijn alleen als massieve planken te koop en de eiken vloeren bieden we aan als massief en parket. Alle planken zijn voorzien van een mes-en groef verbinding. Enkele parketten zijn voorzien van een klik systeem, zodat deze planken niet ondeling verlijmd hoeven te worden.

Zegelbomen
Ondervloeren voorbehandelen

Eiken vloeren

Massieve eiken vloeren zijn geschikt voor elke woning, en zorgen voor een warme uitstraling  en intieme sfeer. Deze vloeren worden in verschillende breedtes, lengtes, diktes en kwaliteiten aangeboden.  Wij kopen ons eiken massaal in Frankrijk in. Dit eiken is van een uitstekende kwaliteit en heeft een mooie blanke kleur. De bomen worden op een verantwoorde manier gepakt, zodat u bij ons ook een eerlijk product koopt. Van dit eiken worden diverse soorten planken gezaagd, en van een deel wordt in onze fabriek parket gemaakt.  De massief eiken planken zijn van verschillende kwaliteiten.

Zo kennen we de sellect planken, de AA-kwaliteit, waarbij de planken haast geen noest hebben en zo een rustige en strakke uitstraling hebben. De A-kwaliteit massief eiken heeft planken met weinig noesten. De noesten zijn klein, zodat deze planken ook rustig overkomen. De rustieke massief eiken vloeren zijn op dit moment helemaal de trend, deze planken bevatten de mooie noesten, zodat ze stoerder en natuurlijker overkomen. Naast rustiek zijn er ook nog de robuuste eiken vloeren, deze planken hebben de uitstraling van een oude houten vloer, die al jaren in een woning ligt. Deze planken bevatten grote donkere noesten, al dan niet met scheurtjes.  Ook kunnen er scheurtjes in de plank zitten. De rustieke en robuuste eiken vloeren passen perfect in de hedendaagse industriële en landelijke inrichtingen. Tegenwoordig hebben we ook een breed aanbod in oude vloeren, zoals school- en kerkvloeren. Deze planken zijn opnieuw behandeld en zijn rondom voorzien van een nieuwe mes en groef verbinding. Doordat deze planken ongeveer 100jaar oud zijn hebben ze ook een donkerder uitstraling.

Alle massief eiken vloeren zijn rondom voorzien van een mes en groef verbinding, zodat de vloeren op een eenvoudige manier tegen elkaar aan gelegd kunnen worden. Deze planken zijn aan de onderkant voorzien van lengte frezingen zodat de planken niet kromtrekken, als ze afgewerkt worden met olie of lak. Ons advies is om deze massieve vloeren volledig verlijmd te leggen, zodat de werking tot een minimum wordt beperkt.

Het mozaïekparket, dat bestaat uit kleine smalle plankjes horizontaal en verticaal in blokvorm verband zijn ook van massief eiken gemaakt. Deze worden aangeboden  verlijmd op matjes. Mozaïek parket doet het goed in een klassiek interieur. Veel jaren 30 huizen bevatten zo’n vloer en de oude dansvloeren bestaan ook uit deze houten vloeren. Bij het leggen van een visgraat of tapis vloer word mozaïekparket vaak als ondervloer gebruikt.  Deze ondergrond zorgt voor een goede egalisatie en een goede hechting van de afwerkvloer. Hierbij wordt dan zowel de ondervloer als ook de afwerkvloer volledig verlijmd.

zutphen - eiken houten vloer - Hans en Ans Kieftenbelt

Grenen vloeren

Grenen vloeren staan op de tweede plaats in de lijst van meest verkochte massieve vloeren. Grenen planken zijn altijd massief.Deze planken bestaan ook uit verschillende kwaliteiten. De houten vloeren van grenen zijn ook geschikt voor elke woning. Deze planken zijn alleen wat zachter dan bijvoorbeeld de eiken planken.  Zodoende krijgen deze vloeren sneller een doorleefde uitstraling.

Doordat vroeger de vloeren veelal uit grenen planken bestonden, geven deze planken ook die oude uitstraling.  Denk hierbij aan de kloostervloeren en kasteelvloeren. Grenen vloeren zijn veel goedkoper dan de massief eiken vloeren, en zijn zodoende geschikt voor een klein budget.  Deze houten vloeren worden ook vaak gebruikt om dekkend te schilderen. Denk hier bijvoorbeeld aan een brocant interieur met een witte vloer, of een industriële of minimalistische inrichting, waarbij de vloer vaak dekkend zwart geschilderd wordt. Grenen vloeren bieden wij aan in een A-kwaliteit en een rustieke uitvoering. Alle grenen planken bevatten noesten, alleen bij een a-kwaliteit zijn deze minimaal en klein.  De a-kwaliteit grenen planken zijn al helemaal geschuurd, en zijn dus legklaar. Ook deze houten planken bevatten lengte frezingen aan de onderzijde van de plank, om kromtrekken tegen te gaan.

De rustieke grenen planken bevatten zo hier en daar open noesten en eventuele kopscheurtjes. Dit komt de uitstraling van de planken ten gunste, bij een oude uitstraling of alles deze houten vloeren dekkend geschilderd worden.   Het authentieke  karakter  van deze vloeren past dan ook perfect in bestaande woningen die de sfeer van vroeger uitstralen.  Maar ook in een hedendaagse sfeer heeft een grenen vloer een toegevoegde waarde. Ook bij deze houten vloeren raden we een volledige verlijming aan, in verband met het werken van deze planken. Omdat Bebo parket over een eigen zagerij beschikt, kunnen we de boomstammen in veel maten verzagen, en gebruiken we ook de gehele stam.  Doordat dit dan ook weer in eigen beheer wordt gedaan, drukt dit ook weer op de uiteindelijk prijs die u als consument voor een vloer betaald.

frans grenen planken
Berg en Berg parket van Bebo Parket

Parketvloeren

de werking van het hout tegengegaan.  De planken zijn opgebouwd uit lamellen, vandaar de algemene benaming.  Het meest verkochte lamelparket heeft een toplaag van eiken. Deze toplaag kan dan weer uit verschillende kwaliteiten bestaan.  Ook hierin onderscheiden we de select, a-kwaliteit, rustieke en robuuste kwaliteit. De lamellen zijn te koop als vloerplanken in diverse afmetingen, maar ook als visgraat of tapis vloeren.

Omdat wij hier onze eigen zagerij hebben,kunnen we deze planken in diverse maten leveren, zodat er tijdens het lekker een prachtige uitstraling ontstaat door de wildverband methode. Deze vorm van leggen zorgt voor de beste onderlinge verbinding van de planken en heeft een natuurlijke uitstraling die bij houten vloeren hoort. Ook worden in de zagerij de visgraatvloeren en tapis vloeren op maat gemaakt. Als eerste is er de duo plank. Deze bestaat uit twee onderlagen. De toplaag bestaat uit extra uitgehard eiken. De drager (onderlaag) bestaat uit twee kruislings verlijmde onderlagen.

 

Meestal een berken multiplex waarop de toplaag koud is verlijmd. Na de verlijming worden de planken microgeschuurd of eventueel geschaafd met een vellingsrandje. De meeste visgraat en tapis vloeren worden ook van deze planken gemaakt.  Deze planken worden in verschillende kwaliteiten aangeboden. Verder zijn er de multiplanken, die zijn uit meerdere lagen opgebouwd. Deze planken zijn dikker en nog sterker dan de duo planken. Deze planken zijn voorzien van een vrij dikke toplaag dik koud verlijmd zijn op een multiplex ondergrond van ongeveer 7 lagen.

Parket van Bebo Parket

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!