Multiplank

Een nieuwe woning of bent u aan het verbouwen? Een belangrijk onderdeel van uw woning is uw houten vloer. U heeft de keuze uit verschillende vloerdelen, zoals een massieve vloer of een parket vloer. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een multiplank. Meer informatie over de multiplank en de voor- en nadelen worden in de volgende alinea’s besproken.

Wat is een multiplank?

Multiplanken van Bebo Parket

Bij een multiplank gaat het om een vloer die bestaat uit verschillende samengestelde lagen hout. De bovenste laag van een multiplank bestaat uit een massief eiken toplaag van een paar millimeter, afhankelijk van de dikte van de totale plank. Onder de massief eiken toplaag zit een laag van berken multiplex verlijmd. De lagen samen vormen een stevig product, zodat uw vloer nog jaren mee zal gaan.

 

Uitstraling van een multiplank

Een massief eiken multiplank heeft de uitstraling van een massief eiken houten vloer. Dit komt doordat de toplaag van de plank bestaat uit een massief eiken laag. De onderlaag van de plank is niet zichtbaar en daarom zullen de planken een uitstraling krijgen van een massief eiken houten vloer. De planken zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar, bijvoorbeeld 19 tot 26 centimeter brede delen.

Werking van een multiplank

Doordat de multiplank bestaat uit verschillende lagen, werkt de vloer minimaal. U hoeft de vloer enkel te schuren wanneer u de kleur niet meer mooi vindt of de vloer bevat veel krassen. Doordat u de planken niet hoeft te schuren gaat een multiplank al snel tientallen jaren mee. De voordelen van een multiplank zijn:

  • Werking van het hout is minimaal
  • Makkelijk zelf te leggen en onderhouden
  • Geschikt voor op vloerverwarming
  • Kan zowel zwevend gelegd als volledig verlijmd worden
  • Uitstraling van een massief eiken houten vloer
Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek