Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Ondervloer: welke heb ik nodig?

We leveren veel soorten ondervloeren voor elke situatie. Een ondervloer onder een vloer is erg belangrijk. De soort ondervloer is afhankelijk van de vloersoort die gelegd wordt. Iedere vloer heeft een andere ondervloer nodig of dient op een andere manier gelegd te worden. Een ondervloer heeft een belangrijke functies en is daarom niet te missen.

Ondervloeren of ondertapijt laminaat

Voor laminaat bestaan er zeer veel mogelijkheden wat betreft een ondervloer. Er is een groot aanbod aan ondervloeren laminaat ook wordt dit vaak ondertapijt laminaat genoemd. Iedere ondervloer heeft zijn eigen functie. Je kan hierbij denken aan egaliseren, geluidreductie, vochtweren of warmte geleiden wanneer je ook over een vloerverwarming beschikt. Wanneer een laminaatvloer in een appartement gelegd wordt dient er een ondervloer of ondertapijt met minimaal 10 db geluidreductie geïnstalleerd te worden. Ook wanneer je niet in een appartement woont, maar het loopgeluid zo veel mogelijk wilt reduceren, zijn deze ondervloeren laminaat aan te raden. Uiteraard zijn er nog veel meer ondervloeren met ieder zijn eigen functie. Laat je door onze medewerkers adviseren voor de juiste ondervloer.

Ondervloer hout en grenen

Bij het leggen van een houten of grenen vloer, is een ondervloer noodzakelijk. Een ondervloer heeft als functie de ondergrond te egaliseren. Hierdoor heeft de houten vloer een stabiele ondergrond. Een onstabiele ondergrond kan veel problemen veroorzaken. Een ondervloer heeft namelijk ook een vochtwerende en geluid reducerende functie. Voor houten vloeren zijn er verschillende ondervloeren beschikbaar.

Ondervloer PVC vloer

Onder een PVC vloer kan niet iedere ondervloer gelegd worden. Een ondervloer voor PVC mag namelijk niet zacht of indruk gevoelig zijn, deze moet stevig, hard en niet te dik zijn.
Ten eerste is het belangrijk dat de ondergrond volledig egaal is. Wanneer je kiest voor een PVC vloer dient in veel gevallen de ondergrond eerst geëgaliseerd te worden voordat je de ondervloer en het PVC kan gaan leggen. Wanneer de ondervloer namelijk niet egaal is, kunnen er veel problemen ontstaan met de PVC vloer.
Ben je van plan om het PVC te gaan verlijmen, dan kan het direct verlijmd worden op de geëgaliseerde ondergrond. Ben je van plan om de PVC vloer zwevend te gaan leggen, dan dien je de juiste ondervloer te kiezen. In dit geval geldt de regel weer dat de ondervloer stevig, hard en niet te dik moet zijn. Laat je adviseren door onze medewerkers voor de perfecte ondergrond voor jouw PVC.

Ondervloeren

Ondervloer laminaat

Ook onder een laminaatvloer heb je altijd een ondervloer nodig. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten ondervloeren die voor laminaatvloeren geschikt zijn. Als je een houten ondergrond hebt adviseren wij om groene viltplaten als ondervloer te gebruiken. Als je een betonvloer hebt die egaal is kun je het beste een isolerende folie gebruiken. Wanneer je vloerverwarming hebt gebruik je een speciale folie voor vloerverwarming.

Eigenschappen ondervloer

Een juiste ondervloer geeft een prettige leefomgeving en voorkomt zorgen en problemen wanneer het om geluid gaat. Een juiste ondervloer geeft echter veel voordelen. Een laminaat ondervloer heeft verschillende functies zoals:

  • dampdichtheid
  • geluiddemping
  • uitvlakking
  • stabiliteit
  • vochtreductie

Als je verder nog vragen hebt over welke ondervloer je nodig hebt en jou situatie dan neem contact op met 0546-750238 of info@beboparket.nl

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!