Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Voor- en nadelen van een PVC-vloer

Voor je de definitieve beslissing maakt om een PVC-vloer te kopen, wil je natuurlijk alle ins en outs over deze soort vloerbedekking, en dat begrijpen we heel goed! Hoewel een PVC-vloer heel veel voordelen heeft, kunnen PVC-vloeren ook kleine nadelen hebben. Deze nadelen zijn echter niet voor iedereen een probleem, dus lees deze info en oordeel zelf of PVC ook jouw droomvloer is!

Voordelen van een PVC-vloer

Omdat we zelf heel enthousiast zijn beginnen we natuurlijk met de voordelen van een PVC-vloeren. Om te beginnen is PVC een veelzijdig materiaal dat het leven van veel mensen een stuk eenvoudiger maakt. We sommen de voordelen voor je op. PVC is:

 • Supersterk en slijtvast
 • Goed geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
 • Geluiddempend en stil
 • Niet van echt hout, beton of natuursteen te onderscheiden
 • Duurzaam vanwege de lange levensduur
 • Vochtbestendig
 • Leverbaar is veel kleuren, maten en dessins
 • Te leggen zonder plinten
 • Vanwege het vernieuwde kliksysteem eenvoudig zelf te leggen
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • Gedeeltelijk goed vervangbaar bij schade

Supersterk en slijtvast

Een van de grootste voordelen van PVC-vloeren is dat ze een toplaag hebben die krassen of andere beschadigingen voorkomt. Er zijn twee verschillende diktes beschikbaar: 0,33mm en 0,5mm. De eerste is geschikt voor huiselijk gebruik en de tweede is geschikt voor projectmatig gebruik. Wil je tientallen jaren onbezorgd genieten van je PVC-vloer, kies dan voor de hoogste slijtlaag. Dankzij de slijtlaag zijn PVC-vloeren zeer duurzaam.

Goed geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

Vanwege de minimale dikte en lage warmte- of koelteweerstand zijn PVC-vloeren heel geschikt voor vloerverwarming en -koeling. De warmte of verkoeling wordt direct geleid en je woning raakt lekker snel op temperatuur.

Geluiddempend en stil

PVC-vloeren hebben nauwelijks contactgeluid en zijn heerlijk stil. Loopgeluid is er niet en ook de onderburen zullen je niet horen lopen. Bij PVC-vloeren met een kliksysteem zit er een geluiddempende ondervloer tussen. Dryback PVC-vloeren worden op de ondergrond gelijmd, waardoor er geen ruimte is voor geluid.

Niet van echt hout, beton of natuursteen te onderscheiden

Gek op een massief houten vloer een betonvloer of een natuursteen vloer? Geniet van de voordelen van PVC en de prachtige uitstraling. De PVC-vloeren van BeBo Parket hebben een voelbare en zichtbare structuur. Bijna niet van echt hout, beton of natuursteen te onderscheiden!

Duurzaam vanwege de lange levensduur

PVC-vloeren hebben een levensduur tot wel 30 jaar! Natuurlijk hangt alles af van de aangekochte kwaliteit maar om een vergelijk te maken: laminaat heeft een levensduur van 5 tot maximaal 15 jaar!

Vochtbestendig

PVC is prima te plaatsen in vochtige ruimtes omdat het goed bestand is tegen vocht en water. Denk hierbij aan de keuken, bijkeuken, toilet of zelfs je badkamer. Een plas water is geen enkel probleem en ook dweilen mag gewoon. Laat het water niet voor een lange tijd staan, dit zou wel tot beschadigingen kunnen leiden.

Leverbaar is veel kleuren, maten en dessins

BeBo Parket heeft de productie van PVC-vloeren in eigen beheer en kan daardoor een zeer ruim assortiment kleuren, maten en dessins aanbieden. Hout-, beton-, of tegellook in allerlei kleuren. Visgraat patroon, Hongaarse punt? Jij vraagt, wij draaien! Voor elk soort interieur en alle woonwensen hebben wij een mooie PVC-vloer.

Te leggen zonder plinten

Met een verlijmbare PVC-vloer is het mogelijk om strak tegen de muur te leggen. Dit geeft je interieur een strakker uiterlijk omdat je wand en vloer naadloos in elkaar overgaan.

Vanwege het vernieuwde kliksysteem eenvoudig zelf te leggen

Kies je voor een PVC-vloer met het vernieuwde kliksysteem, dan kan je de vloer heel eenvoudig zelf leggen. Hiervoor is geen ervaring vereist met het leggen van vloeren. Een dryback PVC-vloer is wat lastiger zelf te leggen. Dit is tevens één van de nadelen van PVC-vloeren.

Nagenoeg onderhoudsvrij

Een PVC-vloer vraagt nagenoeg geen onderhoud. Regelmatig stofzuigen is het belangrijkste, zo blijft je vloer krasvrij en blijft deze het langst mooi. Dweilen doe je alleen als het nodig is of anders eens in de twee weken met ons reinigingsmiddel voor PVC. Echt onderhoud pleeg je één à twee keer per jaar en daarvoor gebruik je de Strip & Clean speciaal voor PVC-vloeren uit onze onderhoudsset. Lekker toch!

Gedeeltelijk goed vervangbaar bij schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is het fijn om te weten dat je beschadigde PVC-delen kan vervangen. Hoewel het bij dryback eenvoudiger is dan bij klikvloeren, is het niet onmogelijk. Houd daarom altijd wat reservedelen op voorraad.

PVC-vloeren nadelen

Zoals je kan lezen zijn de voordelen overweldigend. Toch zijn er ook enkele nadelen. Zo is de dryback variant van de vloer lastiger om zelf te leggen. Je zou onze legservice kunnen inschakelen en de legkosten komen natuurlijk bovenop de aanschafprijs van de vloer. Bovendien kan je een verlijmde PVC-vloer niet meer meenemen naar een volgend huis, bij klik-PVC kan dit eventueel wel.

Omdat PVC-vloer zo dun is, is het noodzakelijk dat de ondergrond egaal is. Een ondervloer kan kleine oneffenheden van de basisvloer opvangen, bij een dryback PVC-vloer moet je een geëgaliseerde ondergrond hebben.

Als laatste adviseren we jou om een goede kwaliteit PVC-vloer te kopen. B-merken kunnen schadelijke stoffen bevatten. Alle vloeren van BeBo Parket voldoen aan de strengste eisen en bevatten geen giftige stoffen en weekmakers.

Wil je meer informatie over de voor- of nadelen van onze PVC-vloeren? Neem gerust contact met ons op of kom alle PVC-vloeren bekijken in de showroom. De koffie met iets lekkers staat klaar!

 

Warm Licht Eiken PVC-Visgraatvloer
PVC Stone collectie Grey stone
PVC-vloer kantoor
PVC-vloer warm eiken

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!