Advies laminaat opmeten

Heeft u een nieuwe woning of bent u gewoon toe aan een nieuwe vloer? Dan is het handig om te weten hoe u de juiste hoeveelheid berekent. In deze tekst leggen wij uit hoe u de hoeveelheid PVC of laminaat dat u nodig heeft kan berekenen, om vervolgens zorgeloos uw vloer te kunnen leggen. Deze berekening is uiteraard ook geschikt om het aantal benodigde vierkante meters PVC te berekenen.

Advies-laminaat-opmeten

Laminaat berekenen

Als u laminaat gaat kopen is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid aanschaft. U dient hiervoor eerst de ruimte op te meten. Meet de lengte en de breedte van de ruimte op en vermenigvuldig dit met elkaar om zo tot het aantal vierkante meters te komen. Bijvoorbeeld: 6m x 5m = 30m². Op deze manier bereken je de juiste hoeveelheid laminaat. Daarnaast kunt u deze berekening natuurlijk ook gebruiken als je wilt opmeten hoeveel vierkante meters PVC of houten vloerdelen u nodig heeft.

Snijverlies

Wanneer u laminaat op maat gaat snijden gaat er wat laminaat verloren. Dit wordt het snijverlies genoemd. Hierdoor moet u bij het bereken van het aantal vierkante meters laminaat, in het geval van een gewone woning, altijd 10% extra berekenen. Dit berekent u door het aantal vierkante meters keer 1,10 te doen. Bijvoorbeeld: 6m x 5m = 30m². 30m² x 1,10= 33m². In het geval van oude woningen dient u 15% extra te berekenen, en bij een visgraat patroon 12%. Hoe kleiner de ruimte, hoe groter het snijverlies op kan lopen.

Ondervloer meten en leggen

Heeft u een ondervloer op rol zoals Aluline? Dan kunt u dezelfde berekening gebruiken als voor laminaat om te weten hoeveel rollen u kunt aanschaffen. De ondervloer moet namelijk rondom iets tegen de muren oplopen om hem vervolgens af te kunnen snijden op één centimeter hoogte. Hierdoor heeft u voor de ondervloer ook iets extra nodig. Viltplaten dient u in halfsteensverband te leggen. Ook hier heeft u voldoende van nodig. Leg de platen niet te strak tegen elkaar want ze kunnen nog iets uitzetten.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket