Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

PVC-vloer repareren, kan dat?

Je PVC-vloer is beschadigd, wat nu? Leuk is het niet, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan altijd voorkomen dat er een beschadiging of een niet te verwijderen vlek ontstaat in je PVC-vloer. Gelukkig kan je een PVC-vloer (laten) repareren als niets anders meer werkt. Maar als je een beetje handig bent, en je beschikt over reservedelen, dan kan je het ook zelf proberen.

Klik paneel vervangen

Het vervangen van een klikpaneel is niet eenvoudig. Om je op weg te helpen volg je dit stappenplan;

Wat heb je nodig: vloerdelen om de schade te vervangen, tape, invalzaag en verbindingslijm

Stap 1: plak met tape het te vervangen vloerdeel af
Stap 2: maak inkepingen in het vloerdeel met een invalzaag en verwijder het vloerdeel
Stap 3: verwijder de veer van het te vervangen vloerdeel
Stap 4: breng verbindingslijm aan en bevestig het te vervangen vloerdeel
Stap 5: verzwaar het nieuwe deel en laat het goed drogen

PVC-vloer reparatie

Een dryback PVC-vloer wordt in verreweg de meeste gevallen door een professioneel bedrijf gelegd. Het verlijmen van een PVC-vloer is namelijk een secuur klusje waarbij er geen ruimte is voor foutjes. Het repareren van een verlijmde PVC-vloer is wel te doen, maar we raden aan om hiervoor een professionele vloerenleggen in te schakelen. Heb jij bij BeBo een PVC-vloer gekocht? Wij hebben een uitstekende klantenservice en helpen je graag op weg met de schadeoplossing. Neem hiervoor contact met ons op.

Toch zelf aan de slag met het vervangen van een dryback paneel? Volg dan dit stappenplan;

Wat heb je nodig: vloerdelen om de schade te vervangen, föhn of heteluchtpistool, lijm en lijmkam.

Stap 1: verwarm de te vervangen vloerdelen
Stap 2: verwijder de te vervangen vloerdelen
Stap 3: verwijder de lijmresten van de basisvloer en schuur desnoods de basisvloer vlak
Stap 4: breng een laag lijm aan met een lijmkam
Stap 5: plak de nieuwe delen en verzwaar deze minstens 2 uur

Misschien is vervangen niet nodig

Een beschadiging is natuurlijk heel vervelend, maar misschien is het vervangen van (een deel van) de vloer niet nodig. Kleine beschadigingen en krasjes kunnen namelijk worden verwijderd met onze Strip & Clean. Je dweilt de vloer met de Strip & Clean en laat het tien minuten intrekken. Daarna dweil je de vloer nog eens met een emmer schoon dweilwater. Alle kleine krasjes zijn verdwenen!

Heb je echter een grotere beschadiging? Dan kan je het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Het verstandigste is om een bedrijf te bellen waar je de vloer hebt gekocht, de kans is groot dat zij dezelfde kleur vloer op voorraad hebben. Daarnaast hebben ze ook het juiste gereedschap om één of meerdere stroken PVC eruit te snijden. Een nieuwe strook wordt dan weer verlijmd op de plek van de oude. Je PVC-vloer ziet er weer als nieuw uit!

PVC-vloer beschermen tegen beschadigingen

Het voorkomen van beschadigingen is natuurlijk beter, al kan je het niet altijd voorkomen. Bescherm je vloer tegen krassen van stoelpoten en andere meubelpoten door er viltlappen of viltglijders onder te plaatsen. Ook kan je bij elke ingang en uitgang van je woning deurmatten plaatsen. De matten houden veel vuil tegen en zorgen ervoor dat er niet zo veel zand op je vloer komt te liggen. Toch is regelmatig stofzuigen belangrijk, zodat vuil en zand zich niet kan ophopen. Een laagje zand werkt namelijk als een schuurpapiertje op je PVC-vloer.

Meer vragen over beschadigingen aan je PVC-vloer? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag met het repareren van je vloer.

 

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!