Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Plavuizen vloer

De plavuizen vloer heeft een geschiedenis die al eeuwen oud is.  De Romeinen bakten al vierkante plakken klei in ovens om daar de vloer in huis mee te bedekken en om op deze manier stof en vuil makkelijk te verwijderen. Later werd deze methode ook toegepast om buiten de wegen beter begaanbaar te maken, dit werden straatstenen genoemd. Langzamerhand kwam het gebruik van plavuizen ook in andere landen en ontwikkelde het zich in verschillende stijlen. Ook werden er verschillende materialen en baktechnieken gebruikt. Het verschil is bijvoorbeeld goed te zien tussen de zogenoemde boeren plavuis, ook wel estriken genoemd, uit onze streken en de cementtegels met prachtige motieven uit de oosterse landen. Vaak wordt de naam plavuis en tegel door elkaar gehaald, dat is niet juist. Een tegel is een vlakke, compacte plaat van relatief dun en duurzaam materiaal dat doorgaans gebruikt wordt om de vloer, wand of het dak mee te bedekken. Meestal gebakken in de oven, dan wordt het ook wel plavuis genoemd. Maar ook met materialen als natuursteen, hout, tapijt, metaal, en zelfs leer kan er een tegel gemaakt worden.

Voordelen van een plavuizen vloer

De ontwikkeling van de plavuizen vloer ging zo snel omdat de praktische voordelen zo groot zijn en ook omdat de uitstraling van een plavuizen vloer erg mooi is. Daar komt bij dat een goede plavuis bijzonder duurzaam is. De plavuis van tegenwoordig wordt meestal keramische tegel genoemd en heeft nog steeds dezelfde voordelen, en een beetje meer! De plavuizen vloer is gemaakt van natuurlijk materiaal dat goed is voor een gezonde leefomgeving, het wasemt bij het gebruik geen enkele schadelijke stof uit. Ook vormt het produceren geen hoge belasting voor het milieu. De klei wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gewonnen en nadien is de grond nog steeds geschikt voor landbouw of als natuurgebied. Gebruikte tegels kunnen hergebruikt worden als grondstof voor nieuwe tegels of dienen als fundering in de wegenbouw. De plavuis is ook heel duurzaam, in oude kastelen en boerderijen kan men vaak nog de originele plavuizen terugzien. Wie een goede plavuizen vloer aanschaft kan daar een leven lang plezier van hebben. Plavuizen vloeren die geglazuurd zijn, zijn waterdicht, voor elke ruimte waar met water gewerkt wordt is dat essentieel. Ook andere stoffen trekken niet in het materiaal waardoor schoonmaken geen enkele moeite kost. Een plavuizen vloer kan over een vloerverwarming gelegd worden. De plavuis geleidt gemakkelijk de warmte waardoor binnen twintig minuten de kamer gelijkmatig verwarmd wordt. Is het in de zomer warm en de vloerverwarming staat uit, dan geven de plavuizen een aangename koelte.

Plavuizen houtlook

Wat uitstraling betreft is de huidige plavuis, of zoals ze tegenwoordig meestal worden genoemd, keramische tegel, niet meer te vergelijken met vroeger. Natuurlijk bestaat de boeren plavuis nog en ook de Portugese tegel en vele andere tegelmotieven, maar door verfijnde technieken is men in staat sneller een sterker en gelijkmatiger product te leveren. Naast het traditionele tegelwerk is en nu ook de lookalike plavuis. Dan komen we bij de plavuizen houtlook, of een andere look. Veel mensen houden van de prachtige warme houtdessins op de vloer. Het geeft de ruimte een bepaalde gezellige sfeer. Toch hebben ze zo hun eigen redenen om voor een plavuizen vloer te kiezen. Tegenwoordig sluit het een het ander niet uit. Er zijn plavuizen met houtlook te koop, ook wel keramisch parket genoemd. Deze tegels lijken als twee druppels water op het natuurlijke houten parket, maar hebben alle voordelen van een plavuizen vloer. Heel bijzonder is het 3D oppervlak van het keramisch parket waardoor de nerven structuur als het ware te voelen is. Dit zorgt meteen voor meer grip op de vloer. Ook zijn er natuurgetrouwe replica’s van natuursteen en beton.

Plavuizen kopen

De eerste plavuizen waren duidelijk alleen toegankelijk voor de rijken. Sinds de laatste jaren is het hebben van een plavuizen vloer meer toegankelijk voor iedereen geworden. Toch hangt er nog een behoorlijk prijskaartje aan. Dit geldt niet voor BeBo parket. Uiteraard zijn ook hier plavuizen te koop in allerlei prijsklassen, maar bij BeBo Parket is er ook voor de smalle beurs keus uit de prachtigste plavuizen van goede kwaliteit.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!