Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Eiken parket

Eikenhout is een van de populairste houtsoorten van Europa. Het wordt gebruikt binnenshuis en voor buiten toepassingen. We zien het terug bij constructies, meubilair, betimmering, eiken parketvloeren enzovoorts. Dit heeft allemaal te maken met de eigenschappen die eikenhout heeft. Hard, sterk, redelijk vochtbestendig, de werking van eikenhout is middelmatig en het hout heeft een mooie tekening. Ook het feit dat eikenhout verkrijgbaar is met het FSC-keurmerk, en van Nederlandse bodem, spreekt veel mensen aan.

Wat is een eikenvloer parket?

Een van de toepassingen binnenshuis van eikenhout is vloerbedekking. De specifieke eigenschappen van eikenhout maken het heel geschikt voor dit doel. Een eikenvloer parket bestaat uit massieve eiken planken, die de ruimte een warme, degelijke uitstraling geven. Het grote voordeel van een massief eiken vloerparket is dat een dergelijk parket een leven lang mee kan gaan. Er zijn situaties waarin een massief eiken parket minder ideaal is. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vloerverwarming. De dikke eiken planken houden veel warmte tegen. Ook wanneer in een vertrek de luchtvochtigheid erg schommelt, kan dat problemen geven. Massief eiken parket reageert daarop met krimpen of uitzetten. Om dit te beperken is het nodig om de eiken parketvloer vast te lijmen op de ondergrond.

Eiken parket van Bebo Parket

Eiken lamelparket

Om de bezwaren van een massief eikenvloer parket op te vangen, is er eiken lamelparket ontwikkeld. Dit parket bestaat uit een samengestelde plank waarvan de bovenste laag massief eikenhout is dat met lijm, vast op dunne laagjes goedkoper hout is geperst. De dunne laagjes hout zijn onderling kruislings op elkaar gelijmd. Deze manier van opbouw zorgt ervoor dat de werking van het hout van een eiken lamelparket grotendeels wordt tegengegaan. Tot wel tachtig procent. Dit betekent dat een eiken lamelparket zonder bezwaar zwevend gelegd kan worden. Het doorleggen van ruimtes van acht meter breed en twintig meter lang is bij eiken lamelparket mogelijk, zonder dat er zo genoemde dilataties of werkingsgroeven nodig zijn. De warmteweerstand van eiken lamelparket is een stuk lager dan van massief eiken parket van dezelfde dikte. Eiken lamelparket is dan ook geschikt voor vloerverwarming.

Uitstraling parket eikenhout

Of je nu een massief eiken parket hebt of om eiken lamelparket, er is geen verschil te zien. De uitstraling die de vloer heeft op het interieur wordt bepaald door de combinatie van de bewerking en afwerking die gekozen wordt. Denk aan een smalle of brede, een korte of lange plank. De manier van leggen doet ook veel. De planken kunnen in de lengte of de breedte of misschien wel diagonaal of in een visgraatpatroon gelegd worden. Een eiken parket kan gerookt, geborsteld of verouderd zijn, en met lak, olie, boenwas of hardwaxolie afgewerkt worden. Door de vele mogelijkheden die er zijn, kun je altijd een vloer creëren die bij je past. Houten vloeren koop je goedkoop bij Bebo Parket en worden aan huis bezorgd, bekijk ons assortiment!

Lees hier de meest gestelde vragen

Wat is massief eiken pakket?

Massief eiken parket is een vloerbedekking die bestaat uit massieve eikenhouten planken die op een ondervloer worden gelegd. Het is een duurzame vloerbedekking die lang meegaat en een warme uitstraling heeft.

Moet eiken parket met olie of lak behandeld worden?

Of je eiken parket met olie of lak moet behandelen hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de mate van bescherming die je wenst. Een oliebehandeling zorgt voor een natuurlijke uitstraling en beschermt de vloer tegen vuil en vocht, maar de bescherming is minder sterk dan bij gebruik van lak. Een lakbehandeling zorgt voor een sterkere bescherming, maar de uitstraling is minder natuurlijk dan bij oliën.

Kan eiken parket in combinatie met vloerverwarming?

Ja, eiken parket kan in combinatie met vloerverwarming worden gelegd. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die geschikt is voor vloerverwarming en om de vloer op de juiste manier te laten leggen.

Wanneer moet ik eiken parket schuren?

Eiken parket kan worden geschuurd als het beschadigd is of als de afwerking is versleten. Ook als je de vloer van een nieuwe afwerking wilt voorzien, moet je de vloer eerst schuren. Dit kan het best worden gedaan door een professionele parketteur.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!