Pvc-tegels

Pvc-tegels zijn heel veelzijdig en dankzij moderne technieken nauwelijks te onderscheiden van een echte tegelvloer. Aan de buitenkant zie je het niet, enkel aan de montage zou je het onderscheid met een echte tegel kunnen maken. Van de montage merkt het bezoek in je woning natuurlijk niks, dus niemand zou kunnen zeggen dat je een PVC-tegel in huis hebt in plaats van een echte tegel. Je zal jezelf echter dankbaar zijn, want PVC-tegels zijn voordeliger dan echte tegels en bovendien stukken minder zwaar. Scheelt weer met slepen.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek

Goedkope PVC-tegels

De kosten van PVC-tegels zijn aanzienlijk lager dan een echte tegelvloer. Dat heeft te maken met het materiaal zelf, dat goedkoper en sneller geproduceerd kan worden dan tegels, maar ook met de manier van plaatsen. Het leggen van PVC-tegels is veel gemakkelijker en sneller te doen dan echte tegels. Zo heb je PVC-tegels die je in elkaar kunt schuiven met behulp van een kliksysteem, je hebt PVC-tegels die los gelegd kunnen worden en je hebt tegels die je kunt (laten) verlijmen.

PVC-click-tegels

PVC tegelsElke PVC-tegelvloer is te verkrijgen met een handig kliksysteem. Het zelf leggen van een vloer is daardoor stukken gemakkelijker geworden en daarmee bespaar je veel geld op een eventuele legservice. Dankzij het kliksysteem schuif je de PVC-tegels in elkaar. Als je de tegels aandrukt, hoor je een klik (vandaar de naam) en dan weet je dat de vloer vast ligt. Naast het voordeel dat je de PVC-tegels met een kliksysteem zelf kunt leggen en dat het geld bespaart met leggen, kan je de vloer met je meenemen als je gaat verhuizen. Wel zo fijn, want PVC-tegels gaan jarenlang mee en zullen echt nog niet versleten zijn op het moment dat je van woning wisselt.

PVC-plaktegels

Er zijn ook PVC-tegels met een lijmlaagje, deze kan je ook eenvoudig zelf leggen, maar werken niet met een kliksysteem. De PVC-tegels zijn voorzien van een plaklaagje, het enige wat je hoeft te doen is de PVC-tegel op de juiste plek te leggen en stevig aan te drukken. Eenmaal gelegd blijft de tegel mooi liggen. De ondergrond waarop de PVC-tegels worden geplaatst moet goed schoon zijn, anders hecht de tegel niet goed aan de grond.

PVC-tegels verlijmen

Je kunt de PVC-tegels ook op een professionele wijze laten verlijmen aan de ondergrond. Het plaklaagje zit dan niet standaard op de tegel. Verlijmen vraagt meer aandacht en moet secuur gebeuren. Met een professionele verlijming van de PVC-tegels ben je ervan verzekerd dat de tegels gedurende de hele levensduur super strak blijven liggen. Een nadeel van een verlijmde PVC-tegelvloer is dat je deze met een verhuizing niet mee kunt nemen.

PVC-vloertegels los leggen

De losse PVC-vloertegels hebben misschien nog wel het mooiste systeem van alle andere PVC-tegels. Deze tegels kun je los leggen, zonder kliksysteem of lijm. De ondervloer bij deze PVC-tegels heeft zo’n hoge weerstand ten opzichte van de tegels dat de vloer niet kan verschuiven. Het lijkt net alsof de vloer aan de ondergrond is verlijmd, maar dat is dus niet zo. Het is heel gemakkelijk om deze vloer te leggen en je haalt ‘m met het grootste gemak er ook weer uit. Er blijven geen resten achter en daardoor is deze PVC-tegelvloer het beste geschikt voor een snelle transformatie van je interieur. Bekijk ons aanbod PVC-tegels!

Deze week PVC Vloeren al vanaf €4,98 pm2!