Brede houten vloer

In de vorige eeuw werden vaak smalle vloerdelen gelegd. Het nadeel van smalle delen is dat een vloer al snel erg druk kan ogen. Om deze reden worden de brede planken steeds populairder. Brede delen creëren rust in uw woning en tevens kunnen de brede delen ervoor zorgen dat uw kamer groter lijkt. Zowel in het massief eiken hout als in het grenen hout zijn de planken in brede planken vloer verkrijgbaar.

Breedtes brede houten vloer?

Van de houten vloeren worden verschillende breedtes aangeboden, waaronder planken met een breedte van 26 cm breed! Hieronder een opsomming van de verschillende afmetingen per houtsoort:

  • Massief grenen is verkrijgbaar van 17 tot 20 cm breed.
  • Massief eiken is verkrijgbaar van 15 tot 24 cm breed.
  • Massief eiken lamelparket is verkrijgbaar van 19 tot 26 cm breed.

Uitstraling brede houten vloer

Bij een brede houten vloer kan het gaan om verschillende hout types, zoals massief grenen, massief eiken of massief eiken lamelparket. Alle delen zijn in verschillende breedtes en diktes af te leveren. De plank bepaalt de sfeer in uw woning, een brede plank kan rust creëren. Door de planken af te werken met een speciale afwerkolie zorgt u ervoor dat de delen beschermt blijven tegen vuil en vocht. Het is heel belangrijk voor uw vloer om deze laag goed bij te houden.

Werking brede houten vloer

Een brede plank heeft meer kans om te werken dan een smalle plank. Een brede plank wil snel bol trekken aangezien deze planken meer hout bevatten en daarom zit er meer spanning op de plank. Door een brede plank te verlijmen, zorgt u ervoor dat risico’s zoals het boltrekken van de vloer worden verkleind.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek