Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

PVC-vloer schoonmaken: tips & tricks

Schoonmaken, je ontkomt er niet aan. Je nieuwe PVC-vloer wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, en dan is af en toe onderhoud noodzakelijk. De manier waarop je de PVC-vloer reinigt is echter heel belangrijk. PVC is namelijk niet tegen alle soorten schoonmaakmiddelen bestand. Een te agressief middel kan zelfs je vloer aantasten en vlekken veroorzaken. Dat wil je niet! In dit artikel lees je hoe je jouw PVC-vloer veilig en grondig kunt schoonmaken.

PVC-vloer reiniger, een must voor je vloer

Iedere vloer heeft baat bij een goede schoonmaakbeurt op z’n tijd. We hoeven je vast niet te vertellen dat goed onderhoud wonderen doet voor elk soort product. Dat geldt dus ook voor je nieuwe PVC-vloer. Onze PVC-reiniger is speciaal ontworpen voor PVC-vloeren. Dit reinigingsmiddel kan je zo vaak gebruiken als je wil, maar het hoeft in principe slechts eens in de twee weken te worden toegepast.

Voordelen van een PVC-vloer schoonmaken

Een PVC-vloer is uitermate gemakkelijk te onderhouden, waardoor je binnen de kortste keren klaar bent met het reinigen ervan. Dankzij het gladde oppervlak is de vloer goed geschikt voor zowel stofzuigen als dweilen. Het is ook sterk aan te raden om een goede schoonloopmat bij zowel de voor- als achterdeur te plaatsen, om te voorkomen dat vuil of zand naar binnen wordt gelopen. Dit minimaliseert het risico op eventuele krassen op je prachtige PVC-vloer, en dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

PVC schoonmaakmiddel

Om een PVC-vloer veilig te reinigen, heb je een PVC-reiniger nodig. Dit is een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC-vloeren. Hoewel PVC gemaakt is van kunststof en veel dingen kan verduren, zijn de vloeren niet bestand tegen de vaak agressieve middelen die in bekende schoonmaakproducten zitten. Onze PVC-reiniger is 100% veilig en kan je zo vaak gebruiken als je wil. Dit product laat geen strepen of waas achter op je PVC-vloer en reinigt het oppervlak grondig.

PVC-vloer reinigen met groene zeep

Groene zeep klinkt heel onschuldig en dat is het in feite ook – groene zeep is het meest veilig voor mens en milieu. Maar niet voor je PVC-vloer! Deze zeep is namelijk sterk geconcentreerd en zal voor je PVC-vloer niet veel goeds doen. Alle soorten reinigingsmiddelen met een sterke concentratie zeep moet je niet gebruiken voor je PVC-vloer. Deze producten laten strepen en soms zelfs een waas achter op je vloer. In het ergste geval wordt het materiaal van de vloer permanent aangetast. Groene zeep is overigens het perfecte schoonmaakmiddel voor je houten vloer. Voor je PVC-vloer is het echter verstandig om iets anders te kiezen.

PVC-vloer schoonmaken met allesreiniger

Voor allesreiniger geldt eigenlijk hetzelfde. Hoewel je dit product in elke wensbare geur kunt krijgen, bevat het een te hoge concentratie zeep en zul je hetzelfde effect krijgen als groene zeep. Chloor of bleek gebruiken is ook uit den boze, deze producten zijn veel te agressief voor het reinigen van je PVC-vloer. Als je deze producten gebruikt voor het reinigen van de vloer, ook al heb je het misschien een keertje per ongeluk gedaan, dan is de kans groot dat de garantie op je vloer direct vervalt.

PVC-vloer dweilen met schoonmaakmiddel

Een PVC-vloer heeft in principe weinig onderhoud nodig, maar na verloop van tijd krijg je natuurlijk toch een vuil oppervlak. Vooral in de natte seizoenen lopen mensen viezigheid naar binnen. Daarbij komen we direct bij één van onze tips: leg voldoende droogloopmatten in huis neer. Zand en/of modder werkt namelijk als een schuurpapiertje en zal je vloer geen goed doen. Voor je gaat dweilen raden we dan ook altijd aan om eerst even goed te stofzuigen.

Het dweilen kan vervolgens gebeuren met een sopje met een heel klein scheutje zeep. Teveel zeep laat zoals eerder gezegd strepen achter en kan op den duur het materiaal van de PVC-vloer aantasten. Heb je geen geschikt schoonmaakmiddel voor je vloer in huis? Dweil dan het liefste met schoon water zonder iets erin. Dweilen hoef je met een PVC-vloer eens in de één à twee weken te doen.

PVC-vloer schoonmaken met stoomreiniger

Voor een PVC-vloer is het gebruik van een stoomreiniger sterk af te raden, zelfs als je geen schoonmaakmiddel voor stoomreinigers gebruikt. De hoge temperatuur kan schade en vlekken aan de vloer veroorzaken. Hoewel een stoomreiniger heel snel en hygiënisch op een hoge temperatuur kan reinigen, zal je toch het beste op de ouderwetse manier je PVC-vloer moeten dweilen. Daarmee blijft je PVC-vloer het langste mooi!

Waar op letten bij schoonmaken PVC-vloer?

Waar je dus op moet letten bij het reinigen van je PVC-vloer is dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Er bestaan gelukkig producten die speciaal zijn ontworpen voor het schoonmaken van PVC. Deze producten worden dan ook PVC-reinigers genoemd. Deze zijn veilig in gebruik en kunnen elke week worden gebruikt. Heb je geen PVC-reiniger in huis? Dweil dan met een lauw sopje (niet heet) zonder zeep of gebruik een héél klein scheutje. Je kunt ook veilig afwasmiddel, baking soda of azijn gebruiken.

Tips bij vlekken PVC-vloer

Heb je iets laten vallen op je nieuwe PVC-vloer of is er een vlek ontstaan? Verwijder deze zo snel mogelijk, anders kan de vlek in de vloer trekken. In heel veel gevallen kan je de vlek verwijderen met een droge, schone doek. Is het een vlek die al is ingetrokken? Spuit een beetje PVC-reiniger op de vlek, laat een paar minuten intrekken en verwijder vervolgens met een natte doek. Ga er vervolgens nog eens overheen met een schone natte doek.

Meer weten over het reinigen van je PVC-vloer? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.

PVC vloer dweilen
Dweilen

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!