Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Vloer schoonmaken

Wanneer je een nieuwe vloer voor je woning gaat kopen, dan weet je vooraf vaak al wel voor welke vloer je gaat kiezen. De uitstraling van de vloer is natuurlijk het allerbelangrijkste. Ook smaak, interieur en budget spelen bij het maken van een keuze een grote rol. Zo zal de één helemaal blij worden van een houten vloer en wil de ander een strakke, industriële betonvloer. Tegenwoordig zijn al deze vloeren gemakkelijk in onderhoud, dit heeft dus geen invloed meer op je keuze. In deze blog vertellen we je meer over het schoonmaken van diverse vloeren.

Dweilen

Eenvoudig onderhoud met de juiste producten

Elke ‘harde’ vloerbedekking, zoals vloertegels, plavuizen of houten vloeren zoals een eiken vloer, kunnen zowel droog als vochtig schoon gemaakt worden. Belangrijk is dat je hier wel de juiste onderhoudsproducten voor gebruikt. Zo blijft je nieuwe vloer langer mooi en beter beschermt.

Om de vloer langer mooi te houden is het belangrijk om de vloeren te beschermen tegen inlopend vuil. Denk hierbij vooral aan zand en steentjes. Dit vuil kan ervoor zorgen dat er krassen op de vloer komen of dat de toplaag wordt aangepast. Om dit te voorkomen is het van belang dat elke buitendeur een goede droogloopmat heeft. Daarnaast is regelmatig stofzuigen ook een goed hulpmiddel om de vloer mooi schoon te houden. Gebruik hierbij wel een borstelmond, zodat er geen krassen ontstaan.

Vloertegels schoonmaken

Vloertegels zijn een natuurproduct. Denk bijvoorbeeld aan een hardsteen vloer, zoals lei, graniet of een marmervloer. Goede droogloopmatten bij de buitendeuren en regelmatig stofzuigen zorgen ervoor dat de vloer schoon en krasvrij is.

Een vloer van vloertegels kun je ook gewoon dweilen. Gebruik wel speciale reinigers voor natuursteen of voor marmer vloeren. Deze zorgen ervoor dat er een speciale beschermlaag op de vloer achterblijft zodat de vloer beter beschermt is tegen vuil en vocht. Een natuursteen vloertegel is namelijk poreus en daarom vatbaar voor vlekken van rode wijn, koffie, olie en vet. Met een speciale reiniger zijn de vloeren goed te reinigen en krijg je zelfs dit soort vlekken eraf.

Plavuizen vloer schoonmaken

Een plavuizen vloer bestaat uit keramische tegels. Deze worden gemaakt van zand en klei dat wordt gebakken op minimaal 1000 graden. Zo ontstaat er een sterke tegel, die erg lang meegaat. Er zijn diverse soorten keramische tegels, zoals bijvoorbeeld cementtegels en terracotta tegels. De toplaag bepaald de uitstraling van de tegel en de coating de krasvastheid. Plavuizen zijn onder andere te koop met een natuursteenlook, betonlook of houtlook.

Ook hier is het verstandig om altijd eerst te stofzuigen. Keramische tegels kun je het beste dweilen met schoonmaakazijn. Gebruik hier geen normale reiniger, zoals groene zeep of allesreiniger. Dit laat namelijk vaak een vettig laagje achter wat de plavuizen vloer glad maakt, vooral bij een geglazuurde coating.

Eiken vloer schoonmaken

Ondanks dat eiken een hardhoutsoort is, moet deze vloer altijd afgewerkt worden. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan lakken, behandelen met wasolie, een zeepbehandeling of met was. De mooiste afwerking krijg je met was olie. Dit kan naturel, maar eventueel ook met een kleur. Dit is natuurlijk afhankelijk van je smaak en interieur.

Een wasolie behandeling geeft een natuurlijke uitstraling, deze vloer is goed te onderhouden. Hiernaast heb je het voordeel dat krassen weg te werken zijn. Ondanks dat een afgelakte vloer beter beschermt is, kun je hier krassen en beschadigingen in de laklaag niet wegwerken.

Ook bij een eiken vloer is regelmatig stofzuigen en het gebruik van goede droogloopmatten weer een vereiste om de vloer langer mooi te houden. Deze vloeren kun je licht vochtig dweilen met een speciale wax en clean reiniger. Deze reiniger laat bij elke dweilbeurt een nieuw beschermlaagje achter die de vloer beter beschermt tegen vocht en vuil. Daarnaast kun je de vloer ‘opfrissen’ met een onderhoudsolie. Dit hoeft maar één keer per jaar. De onderhoudsolie gebruik je ook om krassen en andere beschadigingen in de was olie laag weg te werken. Bij dit onderhoud heb je zo jaren plezier van een mooie eiken vloer.

Informatie over harde vloeren en een vloer schoonmaken

Wil je meer informatie over het onderhoud van tegel-, houten-, laminaat– of pvc vloeren dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Bebo Parket. Natuurlijk kun je ons ook een mail sturen met je vraag naar info@beboparket.nl of start een live chat via de website www.beboparket.nl

Wij kunnen u alles vertellen over de vloeren die bij Bebo Parket verkocht worden. Of je nu een vraag hebt over een bepaalde vloer, over het leggen, het bezorgen of over onderhoud, wij helpen u graag verder.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!