WC-tegels als visitekaartje van uw huis

De toilet tegel of wc-tegel is vaak de “hekkensluiter” bij onze zoektocht naar mooie materialen om ons huis mee in te richten. Toch is dit niet helemaal terecht. Dit kleinste kamertje in huis is zeker niet het onbelangrijkste. We zouden het niet kunnen missen. Naast het feit dat een mens gemiddeld twee procent van het leven in deze ruimte doorbrengt, maken ook gasten gebruik van het toilet en is het daarmee een visitekaartje van uw huis. Er is zelfs een speciaal bouwbesluit dat regelt waar een toilet minimaal aan moet voldoen wat betreft afmeting en gebruikte materialen. Bijvoorbeeld, de vloer en muren mogen tot een hoogte van een meter twintig niet bekleed zijn met materiaal dat meer vocht opneemt dan 0,01 kg. En daarmee zit u goed met wc-tegels.

Toilet betegelen, een logische keus 

Gezien de eis van vochtwerende bouwmaterialen zijn wc-tegels wel de meest logische keus. En dan in het bijzonder tegels van keramisch materiaal. Door het bakproces op hele hoge temperaturen, dat nodig is bij het maken van deze keramische toilettegels, worden de poriën in het oppervlak van de toilettegels als het ware dichtgesmolten. Hierdoor vormt de keramische wc-tegel een hermetisch gesloten barrière voor onzichtbare schimmels, bacteriën, of andere ziekmakers die zich hierin willen nestelen. Eenvoudig schoonmaken doet u door de tegels vochtig af te nemen met de juiste schoonmaakmiddelen.

Maak een toiletruimte uniek met wc-tegels

tegels2De keuze voor wc-tegels betekend beslist niet automatisch de keus voor een saaie ruimte, verre van dat. Er is op het gebied van wc-tegels zoveel moois te ontdekken. De huidige productietechnieken zorgen voor ongekende mogelijkheden wat betreft kleur, formaat, dessin, en structuur. Door met al deze variaties in tegels te spelen en deze slim toe te passen, kan iedereen zijn/haar eigen unieke toiletruimte creëren. Bijvoorbeeld door verschillende formaten en vormen tegels op een wand door elkaar te gebruiken. Zelfs een combinatie van vierkante wc-tegels met een grillig gevormde hoek of strook van zeskantige tegels (de zo genoemde hexagon tegel) kan een uniek resultaat op leveren die van uw toilet een echte eyecatcher maakt.

Toilet betegelen voor een ruimtelijk gevoel                                                        

Vaak is de ruimte in het toilet beperkt. Daar kan gemakkelijk rekening mee gehouden worden bij de keuze van de wc-tegels. Het toilet betegelen met lichtgekleurde of glanzende toilettegels, geeft direct al een ruimtelijk gevoel. Als de voorkeur toch uitgaat naar het toilet betegelen met donkere tegels, kan er weer op een andere manier gezorgd worden voor een ruimtelijk gevoel in het toilet. Bijvoorbeeld door te kiezen voor verlichting tegen de achterwand. Bent u op zoek is naar meer kleur, dan vindt u onder andere bij de mozaïektegels de prachtigste soorten. Maar als we de mozaïektegels toepassen op alle vier muren, maakt dit de toiletruimte juist optisch kleiner. Een mooie oplossing is dan om een wand van het toilet te betegelen met mozaïektegels of om op de vloer grote vloertegels te leggen. Bij het toilet betegelen kunt u ook werken met de vorm van de tegels. Een rechthoekige tegel liggend geplaatst, laat het oog vallen op de breedte lijnen, zo lijken de muren veel breder dan ze zijn. Hiermee maakt u uw toiletruimte gevoelsmatig opeens veel groter.

Kies uw eigen stijl bij Bebo Parket voor wc-tegels

Ook het kleinste kamertje in huis is het waard om stijlvol ingericht te worden. Kom naar de showroom van BeBo Parket en Tegels en laat u daar inspireren door de grote keus in vloer- en wandtegels als basis voor uw toiletinrichting. Hier creëert u met uw persoonlijke keuzes uw eigen unieke stijl. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de vele tegels waaruit te kiezen valt, zoals: unitegels die eenkleurig zijn en waarmee u makkelijk combineert, decortegels met een mediterrane een vintage of een klassieke print, betonlook tegels die een stoere industriële uitstraling hebben, -keramisch parket dat nauwelijks van echt hout te onderscheiden is en natuursteenlook tegels die een sfeervolle en natuurlijke aanblik weergeven. Alle tegels zijn van perfecte kwaliteit en worden u aangeboden tegen de scherpste prijzen. We kunnen gerust stellen dat de juiste tegel voor elk budget te vinden is bij BeBo Parket.