Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Hoe kies ik de juiste gebruiksklasse voor mijn laminaatvloer?

Het uitkiezen van de juiste laminaatvloer is niet altijd gemakkelijk. U bent misschien al over de kleur en het decor uit, maar heeft nog vragen over de gebruiksklasse. De gebruiksklasse helpt bij het bepalen van uw keuze om de juiste laminaatvloer te kiezen voor uw woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, hobby ruimte, kantoor, restaurant enzovoorts. In deze tekst maken wij deze keuze voor u gemakkelijker.

Advies-gebruikersklasse

Wat is een gebruiksklasse?

Een gebruiksklasse is een normering die helpt bij het kiezen van het juiste laminaat. De kwaliteit van laminaat wordt bepaald door de gebruiksklasse die bij iedere laminaatvloer hoort. De klasse wordt weer bepaald door de slijtlaag. Hoe harder deze toplaag is, hoe hoger de slijtvastheid en dus de gebruiksklasse. De gebruiksklasse staat altijd vermeld op de verpakking van het laminaat.

Hoe bepaal ik de juiste gebruiksklasse?

Doordat de gebruiksklasse wordt bepaald door de toplaag, kunt u afwegen hoeveel een bepaalde ruimte wordt belopen voor het maken van de juiste keuze. Een slaapkamer wordt weinig belopen, een woonkamer gemiddeld en een gang wordt intensief belopen doordat hier veel met schoenen wordt gelopen. Een kantoor of winkel ruimte kan weer verschillen van licht tot intensief gebruik. De meest gangbare klassen zijn 23/31, 32 en 33. Om de keuze iets duidelijker te maken vindt u hieronder elke gebruiksklasse met daarbij een handige beschrijving.

Overzicht vijf gebruiksklassen:

  • AC1 klasse 21: licht woongebruik Dit is de minst sterke gebruiksklasse en daarom geschikt voor licht woongebruik. Dit laminaat is te leggen in ruimtes zoals een slaapkamer, waar u meestal alleen met sokken of sloffen loopt.
  • AC2 klasse 22: normaal/ licht woongebruik Laminaat binnen deze klasse is bestemd voor normaal, licht gebruik. Dit is goed te leggen in een woonkamer van een gemiddelde gezinswoning. Het is af te raden in de hal of keuken.
  • AC3 klasse 23: intensief woongebruik/ licht commercieel gebruik Door de dubbele aanduiding is laminaat van deze gebruiksklasse geschikt voor intensieve toepassingen. Het is bijvoorbeeld te gebruiken in elke ruimte van een gezinswoning en in kantoorruimtes.
  • AC4 klasse 32: normaal commercieel gebruik Deze gebruiksklasse is geschikt voor zeer intensief huishoudelijk gebruik en normaal kantoorgebruik. Hierdoor is het te leggen in een drukke gezinswoning en kantoren of verkoopruimten. Laminaat met deze gebruiksklasse is van zeer goede kwaliteit.
  • AC5 klasse 33: zwaar commercieel gebruik Dit is de zwaarste gebruiksklasse. Het is geschikt voor zeer intensief gebruikte ruimtes. Hierbij kunt u denken aan restaurantkeukens, concertzalen en druk belopen verkoopruimtes.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!