Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Wat is een laminaatvloer

Een laminaatvloer bestaat uit laminaatplanken of laminaattegels. De meeste laminaatvloeren hebben een houtlook. Laminaat heeft een decorlaag, die uit papier met een print bestaat. Deze print heeft meestal een houtlook. Zo wordt een echte houten vloer nagebootst. Dit laminaat wordt aangeboden in diverse houtprints, kleuren, uitstralingen. Er is voor elke interieurstijl wel een passend laminaat. Naast standaard laminaat is er ook XL laminaat. Deze extra brede planken geven een ruimtelijker look.

De nieuwste trendvloer is visgraatlaminaat en Hongaarse punt. De visgraatvloeren bestaan uit smalle plankjes, zowel links als rechts leggend. Ook hier vind je weer een kliksysteem, zodat je zelf deze vloer gemakkelijk kan leggen. Hongaarse punt heeft een strakkere uitstraling. Een laminaatvloer hiervan bestaat uit panelen die in elkaar klikken. Het zijn stuk voor stuk schitterende vloeren, die een ruimte luxe en flair geven.

Ook zijn er veel soorten tegellaminaat. Dit laminaat is voorzien van een natuursteendecor of de moderne betonlook. Leisteenlook en marmerlook zie je in verschillende kleuren. Daarnaast wordt marmerlook laminaat ook als hoogglanslaminaat verkocht. Dit laminaat bestaat dus uit tegelformaten die ook weer rondom zijn voorzien van een kliksysteem.

Wat u moet weten over laminaatvloeren Kwaliteitsklassen en AC-waardes

Wil je een laminaat kopen, let dan naast de look vooral op de kwaliteitsklasse. Deze moet volstaan aan je leefstijl en de ruimte waar de vloer komt te liggen. De kwaliteitsklasse zegt wat over de slijtvastheid, de sterkte en de vocht/vlekbestendigheid van het laminaat. Dus over de duurzaamheid van de vloer.  De klassen worden aangegeven met getallen: 31, 32, 33.

31= Normaal woongebruik. Deze vloeren zijn geschikt voor woonkamer, slaapkamer of zolder. De dikte van dit laminaat is 6mm of 7mm.

32= Intensief huishoudelijk en normaal commercieel gebruik. De ideale vloer voor een gezin en huisdieren. Daarnaast kan dit laminaat ook in een keuken en hal. Voor commercieel gebruik is het geschikt voor winkels of kantoorruimtes. De meeste vloeren zijn 7mm of 8mm dik.

33= zeer zwaar woongebruik en intensief commercieel gebruik. Laminaat dat geschikt is in een woning voor mensen die in een rolstoel zitten. Daarnaast kan dit ook in bijvoorbeeld restaurants, openbare gebouwen waar veel gelopen wordt of zorginstellingen.

Naast de kwaliteitsklasse wordt ook altijd de AC waarde vermeld. Dit zegt alles over de slijtvastheid van de toplaag. Deze waarde worden aangeduid met AC4, AC5 of AC6.

AC4= Normaal loopgebruik. Dus geschikt voor een woning.

AC5= Intensief loopgebruik, zoals kantoren en winkels

AC6= Zeer intensief loopgebruik, denk aan scholen en restaurants.

De meest voorkomende aanduiding is 31/AC4 en32/AC5. Deze laminaatvloeren worden dus het meest verkocht voor woningen. Op elke verpakking van laminaat worden de kwaliteitsklasse met de AC waarde.

Is laminaat duurzaam?

Laminaat bestaat voor het grootste gedeelte uit hout, zo zie je meestal het FSC-keurmerk op de verpakking staan. Dit is een keurmerk dat aangeeft dat het hout voor dit laminaat op een verantwoorde manier gekapt is. De bossen waar het hout vandaan komt worden beperkt gekapt, zodat het bos zich altijd voldoende kan herstellen. Dus wat materiaal betreft is laminaat duurzaam.

Laminaat kan duurzaam zijn, als je de juiste kwaliteit hebt gekocht. En laminaat blijft langer mooi, als het op de juiste methode is gelegd en goed wordt onderhouden. Ook je leefstijl bepaald de levensduur van een laminaatvloer. Koop dus altijd een laminaat dat bij jullie leefomstandigheden past. Zo gaat het laminaat langer mee, wat de vloer dus duurzaam maakt. Dit kun je bepalen door op de kwaliteitsklasse en AC waarde te letten.

Is laminaat herbruikbaar

Jazeker en zo is laminaat ook op die manier duurzaam. Elke laminaatvloer bestaat uit een klik systeem. Zo hoeft de vloer niet verlijmd te worden. Door dit kliksysteem is de vloer dus ook weer eenvoudig uit elkaar te halen. Het laminaat is dus verhuisbaar en zodoende herbruikbaar. Om het laminaat weer uit elkaar te halen begin je daar waar je bij het leggen geëindigd bent. Wip het laminaat iets op en trek het dan voorzichtig uit de liggende rij. Vaak is het nodig om dit rij voor rij te doen. Als de rij los is dan kun je de kopse kanten loswippen. Doe dit voorzichtig zodat het klik systeem niet beschadigd wordt.

Waar is laminaat van gemaakt

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer die bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen zijn op elkaar verlijmd. Het woord laminaat is afgeleid van het woord lamineren. Lamineren betekend: lagen op elkaar maken. Een laminaatvloer is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

De opbouw van laminaat

Laminaat bestaat uit drie lagen:

  • Toplaag (transparante, slijtvaste bovenlaag)
  • Tussenlaag (decorlaag + kernplaat van MDF of HDF)
  • Onderlaag (fenolhars)
opbouw

De toplaag van een laminaatvloer

De toplaag van een laminaatvloer bestaat uit die tot vijf lagen melaminehars. Deze bovenlaag zorgt er voor dat het laminaat slijtvast is en daarnaast beschermt het de onderliggende decorlaag. Ook zorgt de toplaag ervoor dat het laminaat UV-bestendig is. Op die manier zal het laminaat niet verkleuren. Veel laminaatsoorten zijn voorzien van een geprofileerde toplaag. Deze komt vaak overeen met de onderliggende print. Dus bij een houtlookprint voel je als het ware de houtnerven en noesten.

De tussenlaag met decorprint

De tussenlaag bestaat uit een decorprint met daaronder een harde laag die bestaat uit MDF of HDF. De decorlaag is het zichtbare deel van de laminaatvloer. Deze bestaat uit papier bedrukt, met meestal, een houtlook. De harde tussenlaag, de draagplaat, zorgt voor stabiliteit en bepaald de vastheid van de laminaatvloer.

De onderlaag voor bescherming van de vloer

De onderlaag van een laminaatvloer zorgt er voor dat vocht niet in het laminaat kan trekken. Ook vangt de onderlaag spanningen op die ontstaan door de opbouw van laminaat. De onderlaag bestaat uit fenolhars. Ondanks de onderlaag van het laminaat de vloer beschermd, is het altijd nodig om nog een ondervloer onder de laminaatvloer te plaatsen. Dit zorgt er voor dat het laminaat langer mee gaat, je geen last hebt van loopgeluid, de vloer stabiel en vlak ligt en dat er geen vocht vanuit de ondergrond het laminaat kan bereiken.

Wat weegt laminaat per vierkante meter

Wil je zelf je nieuwe laminaatvloer vervoeren, dan is het handig om het gewicht van het laminaat te weten. Het gewicht is afhankelijk van de dikte van het laminaat en de afmetingen. Een laminaat van 8mm dik, 19cm breed en ongeveer 130cm lang weegt ongeveer 7 kilogram. Gemiddeld weegt een pak laminaat 15kg, ook dit is weer afhankelijk van de dikte van de vloerdelen.

Tegel laminaat marmer
Laminaat hout look
Laminaat voelbare houtstructuur

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!