Onderhoud laminaat

Heb je een nieuwe laminaatvloer aangeschaft en een goedkope ondervloer voor laminaat of ben je van plan om er een te kopen? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Om je laminaat een zo lang mogelijke levensduur te geven heeft hij enig onderhoud nodig. Of je nou kliklaminaat, vlaklaminaat, tegellaminaat of pvc laminaat hebt met een goedkope ondervloer voor laminaat, het is allemaal even gemakkelijk te onderhouden. In deze tekst vind je alle tips over het onderhouden van je laminaatvloer.

Laminaat onderhouden

Laminaat bestaat uit een toplaag, een decorlaag en een sterke laag van HDF. De toplaag is supersterk en beschermt de vloer tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld beschadigingen, maar ook water. Toch is het niet aan te raden om een laminaatvloer heel nat te dweilen. Een teveel aan vocht kan een bolling veroorzaken rondom de randen van de planken. Het onderhoud van laminaat is vrij eenvoudig en vraagt niet veel aandacht. Regelmatig stofzuigen is eigenlijk het belangrijkste. Daarmee verwijder je vuil dat voor eventuele krassen kan zorgen. Verder kan je de vloer eenmaal per week dweilen met een licht vochtige doek en een reinigingsmiddel voor laminaat. Wij hebben een handige reinigingsset in ons assortiment dat speciaal is ontwikkeld voor laminaatvloeren. Daarmee blijft de laminaatvloer schoon zonder zeepresten en in optimale conditie.

Droog onderhoud laminaat

Advies laminaat onderhoud Bebo Parket

Om je vloer goed te reinigen is het belangrijk om hem vrij te houden van stof of andere kleine vuil deeltjes zoals zand. Hiervoor kun je gerust twee keer per week stofzuigen, een zachte bezem gebruiken of een elektrostatisch stofdoekje. Als je een stofzuiger gebruikt, zorg er dan voor dat deze zachte borsteltjes aan de voet heeft. Zand en stof of ander vuil kan voor beschadigingen zorgen als dit niet wordt afgenomen.

Vochtig onderhoud laminaat

Naast droog onderhoud is het ook belangrijk om je laminaat één of twee keer per week vochtig te reinigen. Gebruik hiervoor een schoonmaak middel die geschikt is voor laminaat. Gebruik absoluut geen ammoniak, chloor of schuurmiddelen. Daarnaast bestaan er ook speciale laminaatreinigers. Wring je dweil of doek goed uit voordat je gaat dweilen, om schade te voorkomen. Als je te veel water gebruikt kan je laminaat bol gaan trekken. Het beste is om warm of lauwwarm water te gebruiken, geen heet water.

Vlekken op het laminaat

Wanneer je vlekken of krassen op je laminaatvloer hebt is dit natuurlijk erg jammer en wil je hier zo snel mogelijk van af. Als je een vlek hebt kun je dat het beste als eerst proberen te verwijderen met een beetje warm water en een doek. Als dit niet lukt kun je er eventueel wat afwasmiddel aan toevoegen, en bij een bijtende vlek kun je spiritus of wasbenzine gebruiken. Om vlekken te voorkomen kun je het laminaat goed onderhouden met een speciale onderhoud set.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket