Geplaatst op: 14 augustus 2015

Moet een laminaatvloer ook behandeld worden?

Wanneer je hebt gekozen voor een laminaatvloer, is het erg belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Laminaat is een gemakkelijke vloer, maar zeker niet onderhoudsvrij. Wanneer je de laminaatvloer regelmatig reinigt, zal je alle ongemakken voorkomen. Om krassen en beschadigingen te voorkomen hebben wij hieronder een uitleg gegeven over het onderhouden van uw laminaatvloer. Een laminaatvloer kan namelijk niet behandeld worden, zoals een echte houten vloer. Het is daarom belangrijk dat je bewust bent van een goed onderhoud, zodat je laminaatvloer zo lang mogelijk mee gaat.

Eigenschappen laminaatvloer

Een laminaatvloer beschikt over een melamine laag. Deze laag beschermt laminaat tegen vocht, beschadigingen en vuil. De melamine laag is een harde beschermende laag die niet bijgewerkt dient te worden. De toplaag van een laminaatvloer heeft een beschermende eigenschap, waardoor krassen niet snel zichtbaar zijn op een laminaatvloer. Wanneer je deze toplaag zal schuren, zal de laminaatvloer alleen maar sneller slijten. Een toplaag is namelijk niet zelf bij te werken. Het nadeel van een melamine laag is dus dat je krassen niet of nauwelijks zelf bij kunt werken. Wat je wel kan doen, is het laminaat zo goed mogelijk onderhouden met een speciale laminaatreiniger.

Laminaat onderhouden

Een laminaatvloer dient onderhouden te worden met een laminaatreiniger. Deze reiniger zorgt er voor dat krassen minder zichtbaar zijn en het laminaat optimaal wordt gereinigd zonder de laminaatvloer te beschermen. Dit onderhoudsmiddel bevat geen schadelijke stoffen. Ook is het belangrijk het laminaat te onderhouden met een speciale wax & clean. Dit onderhoudsmiddel zorgt er voor dat het laminaat een speciale onderhoud laag over zich heen krijgt, waardoor het minder gevoelig wordt tegen krassen en beschadigingen.

grijs laminaat
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket