Wat is PVC?

Op zoek naar een duurzame vloer met een warme uitstraling en veel prettige eigenschappen zoals een groot onderhoudsgemak en krasvastigheid? Dan is een PVC-vloer iets voor jou. Bebo Parket heeft het grootste aanbod voor gegarandeerd de laagste prijs en levert en legt in heel Nederland.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket

Wat is een PVC-vloer?

PVC staat voor polyvinylchloride, dit is een kunststofsoort bestaande uit verschillende lagen met een totale dikte van enkele millimeters, afhankelijk van het soort PVC dat je kiest. PVC-vloeren met een klikverbinding zijn namelijk iets dikker (vaak tussen de 4 en 5 millimeter) dan PVC-vloeren die aan de ondergrond worden verlijmd (vaak tussen de 2 en 3 millimeter).  De minimale dikte van PVC-vloeren brengt verschillende voordelen met zich mee: PVC is het beste van alle andere soorten vloeren te combineren met vloerverwarming. Tevens produceren deze vloeren geen contactgeluid. Een nadeel van zo’n dunne vloer is dat de vloer koud kan aanvoelen, maar omdat PVC-vloeren vaak gecombineerd worden met vloerverwarming is dit nadeel eigenlijk te verwaarlozen.  De harde toplaag van PVC-vloeren zorgt voor een hoge mate van krasbestendigheid. Ook zullen er geen vlekken ontstaan. Doordat de planken van PVC-vloeren zo mooi op elkaar aansluiten en door het feit dat het een kunststof is, kunnen deze vloeren ook in de badkamer of keuken worden geplaatst. 

Verschil PVC en vinyl

Veel mensen denken dat PVC-vloeren en vinyl-vloeren hetzelfde zijn, maar dat klopt niet helemaal. PVC en vinyl hebben wel erg veel overeenkomsten, maar PVC is te koop in pakken met stroken en vinyl wordt verkocht op een rol van doorgaans 4 meter breed. Hierdoor is een vinylvloer sneller te leggen. Vinyl werd vroeger ook wel zeil genoemd en is vaak goedkoper dan een PVC-vloer. Wil je echter een duurzame vloer die tientallen jaren meegaat, dan kun je beter voor PVC kiezen. Een vinylvloer heeft een minder lange levensduur, maar is voor een snelle verandering van je interieur een voordeligere keuze. 

Voordelen van PVC-vloeren

PVC-vloeren staan bekend om de vele voordelen. Dit maakt een PVC-vloer geschikt voor iedere woning.

  • Geen contactgeluid
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verkrijgbaar in natuurlijke hout- of tegellook
  • Zeer harde toplaag
  • Bestand tegen krassen en vlekken
  • Zeer geschikt voor vloerverwarming
  • Vochtbestendig
  • Lange levensduur
PVCBAD
Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket

Een PVC-vloer voor iedereen

PVC-vloeren hebben dus veel voordelen en zullen lang meegaan. Het is een gemakkelijke vloer die bovendien te verkrijgen is in elke denkbare kleur en decor/dessin. De techniek is tegenwoordig zover ontwikkeld dat er PVC-vloeren bestaan met een houtstructuur of tegelstructuur. De PVC-vloer is dan nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer of tegelvloer. Alleen als je erop loopt kun je horen dat je niet op een houten vloer loopt – een PVC-vloer is veel stiller. Dankzij de houtstructuur zijn er daadwerkelijk groeven te voelen in de PVC-vloer, wat extra bijdraagt aan de authentieke look en feel van een houten vloer. Je hoeft dus niet in te leveren op een luxe uitstraling, maar geniet wel van de vele gemakken van een PVC-vloer. 

PVC-vloer kopen?

Bebo parket levert en legt in heel Nederland en daarnaast heb je op PVC-vloeren en vinyl 25 jaar garantie. Kom eens kijken in de showroom, ons assortiment is zeer ruim en onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Deze week PVC Vloeren al vanaf €4,98 pm2!