Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Hoe lang moeten tegels drogen voor het voegen?

Voegen is een ontzettend belangrijk proces tijdens het leggen van je tegelvloer. Een voeg tussen tegels zorgt niet alleen voor een strak design, maar ook voor de bescherming van de tegels. Met een goede tegel en een goede voeg gaat je tegelvloer ontzettend lang mee!

Hoelang moet de tegellijm drogen?

Tegels gelegd, klaar om te voegen? Tegellijm moet minstens 24 uur drogen voordat je begint met voegen. In hele vochtige of koude ruimtes raden we aan om tot 48 uur te wachten zodat je zeker weet dat de lijm volledig is uitgehard. Dan kan je daarna met een gerust hart gaan voegen!

Waarom moet de tegellijm drogen?

De tegellijm heeft dus 24 uur (en in sommige gevallen 48 uur) nodig om te drogen. Tegellijm heeft deze tijd nodig om het vocht kwijt te raken en om een beetje uit te harden, totdat het een elastische stevige lijm is geworden. Zo zorg je voor optimale hechting van de tegels aan de ondergrond.

Tegellijmresten

Het is van belang dat de tegellijmresten van de tegels worden gehaald voordat je begint met voegen. Tegellijm wordt namelijk snel hard, dus hoe sneller je de resten van de tegels afhaalt, hoe beter. Helemaal na het tegelen en na het voegen kan je wellicht een waas op je vloer zien, van het wegstrijken van de lijm- en voegresten. Dit kan je gemakkelijk schoonmaken met warm water, zeep en een sponsje.

Klaar om te voegen

Dus; wacht minstens 24 uur met voegen, zodat de tegellijm genoeg tijd heeft om uit te harden. Is de ruimte waarin is getegeld vochtig en koud? Overweeg dan om 48 uur te wachten, zodat je zeker weet dat de lijm droog is.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!