Beuken parket

Beukenhout is één van de meest gebruikte en bekende houtsoorten in de parketindustrie. Beuken hout werkt veel, waardoor het hout altijd eerst gestoomd wordt. Het heeft een prachtige, romantische uitstraling en is gemakkelijk in het onderhoud. Parket van beukenhout staat prachtig in iedere inrichting. Voor meer informatie over het prachtige beuken parket kunt u een van onze medewerkers vragen.

Werking beukenhout

Beuken parket Bebo Parket

Massief beuken hout is een houtsoort dat veel kan werken. Om de werking te verminderen wordt deze houtsoort gestoomd. Hierdoor wordt het hout stabieler en zal het minder snel werken onder invloed van vocht of temperatuurswisselingen. Beukenhout is hard, zeer goed te bewerken en splintert niet.

Uitstraling beukenparket

Voordat het gestoomd is heeft beukenhout een warme, witgele kleur en een fijne nerf. Na het stomen krijgt het een lichtroze tot lichtrode kleur. De nerf blijft prachtig zichtbaar. Beuken parket heeft een heel karakteristiek uiterlijk, wat het erg herkenbaar maakt. Beuken parket staat goed in een romantische inrichting.

Onderhoud beuken parket

Een beuken parketvloer dient hetzelfde onderhouden te worden als een andere parketvloer. Verwijder stof en ander vuil een aantal keer in de week met een stofdoek of stofzuiger. U kunt het parket af en toe vochtig afnemen, maar let er op dat u zeer weinig vocht gebruikt. Slijtplekken kunt u periodiek aanpakken om het parket zo lang mogelijk mooi te houden.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek