Beukenparket

De beukenvloer is een goede bekende in de parketindustrie. Deze beukenvloeren komen van beukenhout dat gewonnen wordt in Europese bossen. De beukenboom heeft een rechte takvrije stam die gemiddeld negen meter lang is. Dit zorgt voor een beuken vloer met een fijne gelijkmatige nerf zonder noesten. Beukenhout splintert nauwelijks, deze eigenschap samen met de hardheid van het beukenhout maakt deze houtsoort zo geschikt voor een beuken vloer.

Beuken parketvloer

Beuken parket Bebo Parket Als we een beuken parketvloer wensen, kunnen we kiezen voor een massief beuken parketvloer of beuken lamelparketvloer. De massief beuken parketvloer bestaat uit planken die volledig uit beukenhout bestaan. Een minpunt van beukenhout is dat het sterk reageert op schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid, door te krimpen, uit te zetten of krom te trekken. Door in de fabriek het beukenparket te stomen, wordt dit werken van het hout grotendeels tegengegaan. Een massief beukenparket vloer op een vloerverwarming leggen is om deze reden trouwens niet zo’n goed idee.

Beuken lamelparket

Bij het gebruik van vloerverwarming is de keus voor beuken lamelparket verstandiger. Dit bestaat uit een massieve laag beukenhout van enige millimeters, die met lijm op een ondergrond van dunne laagjes hout is geperst. Doordat de laagjes kruislings op elkaar verlijmd zijn, kan de beuken parketvloer nauwelijks nog werken. Dit zorgt ervoor dat een beuken lamelparket zwevend gelegd kan worden, een massief beuken parketvloer moet verlijmd worden met de ondergrond.                                                                                                                            

Beuken parketvloer kleuren

Beukenparket heeft van zichzelf een witgele tot lichtbruine kleur. De onbeschermde planken van beukenparket verkleuren onder invloed van zonlicht heel snaar warm-gele en bruine-oranje tinten. Door de afwerking met een beschermlaag van olie of lak kan de verkleuring voor een groot deel tegengehouden worden. De karakteristieke beuken parketvloerkleuren die vaak te zien zijn, van roze tot zacht lichtrood worden veroorzaakt door het stomen van de parketplanken in de fabriek. Vooraf een proefstukje op een reserve plank uitproberen is heel verstandig.

Beukenvloer prijs 

De reden om een beuken parketvloer te kiezen is heel divers. De hardheid en daarmee de krasbestendigheid van de beukenvloer is enorm. Een andere reden kan zijn dat de beuken parketvloer mooi kleurt bij donkere meubels, maar ook lichte meubels combineren met een beuken parketvloer tot een mooi geheel. Ook de prijs is voor de koper van belang. Hoewel de beukenvloer prijs de laatste jaren flink gestegen is, kunnen we stellen dat voor een parketvloer van Europees hardhout, de prijs voor een beukenvloer nog steeds relatief laag is. De gelijkmatige kleuren en nerftekeningen op beukenparket zijn geschikt in elk interieur en voor elk legpatroon. Klassiek of modern, romantisch of industrieel wat je maar wilt. Ook als in de loop van de tijd de inrichting van de ruimte wordt vernieuwd, blijft een beuken parketvloer passend in het interieur. Houten vloeren koopt u goedkoop bij Bebo Parket en worden aan huis bezorgd, bekijk ons assortiment!

 

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek