Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

In welke richting tegels leggen?

Wist je dat de legrichting van tegels effect heeft op jouw interieur? De legrichting kan namelijk een ruimte groter of juist kleiner maken. Hieronder lees je een veelgemaakte fout én verschillende legverbanden hoe je een tegelvloer kan leggen.

Veelgemaakte fout

Een veelgemaakte fout is dat mensen denken dat vloertegels altijd in de breedte moet worden gelegd om zo de ruimte breder te doen laten lijken. Dit is niet altijd waar, het is juist het tegenovergestelde. Wanneer je vloertegels in de breedte legt kan het juist voor meer onrust zorgen. Als je tegels in de lengte legt, geeft dit vaak een gerust gevoel. De ruimten tussen de tegels, lijken dan langer door de voegen tussen de tegels. Als je een rustige sfeer wilt creëren, kies dan voor donkere tegels met donkere voegen of lichte tegels met lichte voegen. Wanneer je kiest voor donkere tegels met lichte voegen, ontstaat er een groot verschil in kleur, waardoor het drukker kan lijken.

Soorten legrichtingen

Er zijn vele manieren om tegels te leggen. Naast elkaar leggen is natuurlijk het makkelijkst, maar je kunt ook kiezen voor een diagonaal, halfsteens, kwartsteen, wild, blok of visgraatverband te leggen. Er zijn dus talloze mogelijkheden!

Diagonaal gelegd

Om jouw ruimte breder te doen laten lijken kan je ervoor kiezen om tegels in een diagonaal verband te leggen. Bij dit verband plaats je vierkante tegels met de hoeken omhoog.

Halfsteens gelegd

Wanneer je keramische of langwerpige tegels wilt leggen, is halfsteens leggen een goede zet. Je interieur krijgt een levendige uitstraling, doordat de tegels in een soort schaakpatroon worden gelegd. Er is maar één voeg die in dezelfde richting ligt, de andere voegen lopen anders.

Kwartsteens gelegd

Deze manier van leggen is vooral geschikt voor grote rechthoekige tegels. Het lijkt deels op halfsteens leggen, maar hier verschuiven de boven- en ondertegels een kwart ten opzichte van de basistegel.

Wildverband

Bij een wildverband zijn geen twee tegels hetzelfde en gebruik je verschillende maten. Dit zie je vaak terug in landelijke huizen en zorg voor een unieke uitstraling.

Blokverband

Bij blokverband leg je verschillende tegels bij elkaar om een soort blok te vormen. Iedere blok wordt in een andere richting geplaatst. Vaak zie je dit terug bij klinkers.

Visgraatverband

Om met de trend van nu mee te gaan is het ook leuk om de tegels in een visgraatverband te leggen. Als je langwerpige tegels in een visgraatpatroon legt, lijkt de ruimte optisch groter. Het lijkt alsof de tegels een pijl vormen. Indien de pijl wijst naar de verste hoek, creëer je optisch het grootste effect.

Vloertegels bij BeBo Parket

In ons ruime assortiment aan vloertegels vind je ontzettend veel verschillende designs, kleuren en formaten. Onze deskundige vloerexperts helpen je graag met het uitzoeken van jouw droomvloer en het bepalen van het juiste legpatroon voor de tegels.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!