Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Grenen parket

Vooral bij authentieke woningen brengt een massieve vloer zoals grenen extra karakter aan de ruimte. De aanwezige structuur van de grenen planken zorgen voor een warme uitstraling. De grenen planken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Tegenwoordig worden vooral veel brede soorten gekozen grenen gekozen om te gebruiken als houten vloer. Meer informatie over de massieve grenen vloer wordt in de volgende alinea’s besproken.

Wat is grenen parket?

Grenen is een massief houtsoort. Grenen is afkomstig van de grove den. Het is één van de meest gebruiken soorten naaldhout in Nederland. Vroeger werden vooral veel meubelen gemaakt van het grenen hout, maar tegenwoordig kun je de grenen vloer ook als vloer leggen.

Parket

Uitstraling van grenen parket

Een grenen vloer beschikt over grote aanwezige noesten. Deze noesten geven uw ruimte het authentieke karakter. Grenen heeft een warme kleur van nature, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de vloer te oliën in een andere kleur. Daarnaast wordt er vaak voor gekozen om de grenen vloer te schilderen in bijvoorbeeld een witte kleur.

Werking van grenen parket

Een massieve grenen vloer werkt nog. Dit betekent dat het hout krom of bol kan gaan staan. Om de werking van de planken tegen te gaan moeten de planken aan de ondergrond worden verlijmd. Wanneer de planken verlijmd zijn aan de ondergrond is de kans op werking aanzienlijk verkleind. Houten vloeren koop je goedkoop bij Bebo Parket en worden aan huis bezorgd, bekijk ons assortiment!

Lees hier de meest gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van grenen parket?

De voordelen van grenen parket zijn onder andere dat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft en relatief goedkoop is in vergelijking met andere houtsoorten. Grenen parket is duurzaam en gaat lang mee.

Grenen parket, zijn er ook nadelen?

Een nadeel van grenen parket is dat het een relatief zachtere houtsoort is en daardoor gevoeliger voor krassen en deuken in vergelijking met andere houtsoorten. Daarnaast kan grenen parket na verloop van tijd vergelen.

Hoe moet ik grenen parket onderhouden?

Om grenen parket te onderhouden is het belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen of te vegen en zo nodig vochtig te dweilen met een mild reinigingsmiddel. Vermijd echter het gebruik van te veel water, omdat dit kan leiden tot opzwelling van het hout. Om krassen te voorkomen is het ook verstandig om viltjes onder meubels te plaatsen.

Hoe leg ik grenen parket?

Grenen parket kan op verschillende manieren worden gelegd, zoals zwevend, verlijmd of genageld. Het is belangrijk om de juiste legmethode te kiezen op basis van de situatie en de ondergrond. Het leggen van grenen parket is een complexe klus waarbij enige legervaring gewenst is.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!