Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Laminaat reinigen

Hoewel laminaat zeer onderhoudsvriendelijk is en vlakken makkelijk te verwijderen zijn, kan de vloer toch ook snel lelijk worden wanneer je de verkeerde producten gebruikt. Niet alle middelen zijn geschikt voor een laminaatvloer. Daarnaast zijn er ook altijd vervelende vlekken waar we niet van weten hoe we daar op de juiste manier vanaf komen. Op deze pagina lees je alles over het reinigen van jouw laminaatvloer, met de juiste middelen.

Verkeerde laminaatreiniger gebruiken

Een laminaatvloer reinigen met een stoomreiniger is een manier die sterk afgeraden wordt. De hete stoom zorgt ervoor dat je laminaat flink gaat opbollen en de vloer te vochtig wordt. Een stoomreiniger is ook zeker niet de juiste manier om van hardnekkige vlekken af te komen. Tevens is allesreiniger of groene zeep ook niet de beste vriend van een laminaatvloer. Vaak laten deze reinigingsmiddelen namelijk een doffe waas achter op je laminaat, en dat is het laatste wat we van onze prachtige laminaatvloer willen. Ook andere bijtende schoonmaakmiddelen zijn een no-go.

Juiste laminaatreiniger

Maar hoe maak je een laminaatvloer dan wél perfect schoon? Als je het laminaat met vocht wil reinigen, gebruik dan een licht vochtige dweil. De dweil mag dus niet te nat zijn, en moet goed uitgewrongen zijn. Aan het schoonmaakwater kan je natuurlijke middelen toevoegen zoals schoonmaakazijn. Speciaal laminaatreinigingsmiddel zal de laminaatvloer ook perfect en streeploos reinigen en daarnaast ook nog eens verzorgen.

Laminaat groeven schoonmaken met laminaatreiniger

Als je beschikt over een laminaatvloer met een prachtige v-groef, kan het zijn dat vuil zich ophoopt in de groeven van de vloer. Het is hierdoor aan te raden je laminaatvloer met regelmaat stofvrij te maken, om ophoping van vuil te voorkomen. Zit er toch vuil in de v-groef, gebruik dan een bezem om dit te verwijderen. Daarnaast kan het ook goed gereinigd worden met een speciale opzetborstel voor je stofzuiger. Daarmee zuig je al het vuil makkelijk uit de groeven.

Zwarte strepen verwijderen met laminaatreiniger

Je kent het wel, de zwarte strepen die steeds weer op je laminaatvloer verschijnen. Deze strepen zijn eenvoudig de verwijderen met een microvezeldoek. Krijg je het hiermee nog steeds niet weg, gebruik van wat laminaatreiniger waardoor de vlek kan losweken van de vloer. Gebruik nooit bijtende of sterke schoonmaakmiddelen om vlekken te verwijderen van je laminaatvloer. Dit kan voor blijvende, doffe vlekken zorgen. Heb je vragen over het onderhouden van je laminaat, of over het verwijderen van een bijzondere vlek? Neem dan gerust contact met ons op.

Laminaatreiniger

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!