De kwaliteit van laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in de gebruiksklasse 23 tot en met 33. Voor normaal woongebruik is minimaal klasse 23 vereist. Voor een druk huishouden of in ruimtes waar veel mensen lopen wordt klasse 33 laminaat aangeraden. U kunt hierbij denken aan ruimtes in een winkelcentrum of in publieke attracties. Iedere ruimte kan zijn eigen gebruiksklasse toekennen. hieronder vindt je verschillende laminaat kwaliteiten.

Slaapkamer laminaat kwaliteit

Een slaapkamer is een ruimte die weinig belopen wordt. Je bevindt je waarschijnlijk niet de hele dag in je slaapkamer, en zo wel, dan loop je hier waarschijnlijk niet op schoenen maar op sloffen of sokken. Hierdoor heeft een slaapkamervloer weinig te verduren. Je kan voor deze ruimte daarom gerust kiezen voor een vloer met een lage gebruiksklasse. De vloer zal alsnog jarenlang meegaan.

Woongebruik laminaat kwaliteit

Voor de woonkamer, gang en andere ruimten in een woning is een gemiddelde gebruiksklasse aan te raden. Voornamelijk de benedenverdieping wordt gemiddeld belopen, met en zonder schoenen. Het is daarom belangrijk dat deze vloer tegen een stootje kan. Kies in dit geval voor een gemiddelde gebruiksklasse.

Kantoor- en winkelpand gebruik

Kantoor- en winkelpanden worden vrijwel intensief gebruikt. Er wordt altijd met schoenen gelopen en daarnaast moet de vloer vocht kunnen verduren omdat het voorkomt dat water van regen mee naar binnen wordt gelopen. Het is daarom aan te raden om in deze ruimten voor een hoge gebruiksklasse te kiezen. Een winkelpand dient vrijwel altijd een vloer met een iets hogere gebruiksklasse te hebben dan een kantoorpand. Geen idee welke gebruiksklasse je aan moet schaffen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen graag bij het uitkiezen van de gewenste vloer.

 

laminaat kwaliteit

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket
Bel naar onze fabriek!
Neem contact met ons op!