Tapis / bourgogne houten vloer

Een vloer die in het verleden vaak werd gelegd is een tapis of bourgogne houten vloer. De vloer heeft een authentieke uitstraling en wordt vaak in een naturel afwerking afgeleverd. Door smalle structuur kan uw woning een bredere uitstraling krijgen. Bredere planken zijn ook verkrijgbaar van bijvoorbeeld eiken lamelparket vloeren. Meer informatie over de tapis / bourgogne houten vloer wordt in de volgende alinea’s besproken.

Wat is een tapis / bourgogne houten vloer?

Tapis / bourgogne houten vloer van Bebo Parket

Bij een tapis of bourgogne houten vloer gaat het om een duo plank structuur. De toplaag bestaat uit een massief houtsoort met onder de toplaag een spaanplaat verlijmd. De planken zijn geschuurd voor een glad oppervlak. Door de planken af te werken met een speciale olie of laklaag zorgt u ervoor dat de delen minder gevat zijn voor slijtage en vocht.

Uitstraling van een tapis / bourgogne houten vloer

De tapis of bourgogne houten vloer heeft een rustige uitstraling. Vaak bevatten de delen geen of weinig noesten en beschikt de plank alleen over een vellingkant aan de zijkant van de planken. De structuur van het hout is rustig, maar door de smalle delen komen de delen meer naar voren en wordt meer aandacht gevestigd op de vloer.

Werking van een tapis / bourgogne houten vloer

Doordat de tapis / bourgogne houten vloer bestaat uit meerdere lagen wordt de werking van het hout tegengegaan. De lagen die verlijmd zijn zorgen ervoor dat het hout goed blijft liggen, maar om het best resultaat uit uw vloer te halen raden wij u aan om de vloer te verlijmen aan de ondergrond. Doordat u de delen verlijmd, kunnen de delen niet verschuiven en heeft u geen last van kieren tussen het hout.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek