Hongaarse puntvloer

De Hongaarse puntvloer is een variant op de visgraatvloer. Het verschil is dat het legmotief veel rustiger is. De bovenzijden van de planken sluiten op elkaar aan in een hoek van 60 graden. Bij een visgraatvloer ligt een kopse kant tegen de lange kant van de andere plank. Deze vloer wordt in 90 graden gelegd. De Hongaarse puntvloer oogt veel rustiger en strakker.

Deze vloeren zijn te koop als massieve vloeren, parketvloeren, maar tegenwoordig ook als laminaat en PVC. Dit maakt het mogelijk dat er op elke ondergrond wel een Hongaarse puntvloer te plaatsen is.

Een houten Hongaars puntvloer

De Hongaarse puntvloer is uiteraard ook te koop in verschillende uitstralingen, wat betreft de houttekening maar ook de kleur en afmeting. Tegenwoordig zie je veel varianten in de rustieke vloeren. Dit geldt natuurlijk ook voor de Hongaarse puntvloer. Wil je een vloer op vloerverwarming leggen, dan gebruik je de lamelparket variant, gelaagd is en daardoor bestand tegen de warmte van vloerverwarming. Deze vloeren zijn te koop in verschillende lengtes en breedtes. Een Hongaarse puntvloer van hout wordt altijd verlijmd op een egale ondergrond.

Hongaarse punt als PVC-vloer

Deze vloer is ook als PVC-vloer te koop. Het voordeel van PVC is dat de vloer bijzonder slijtvast is, sterk en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ook deze vloer wordt altijd verlijmd op een egale ondergrond. De dekvloer zal eerst worden geëgaliseerd, voor de PVC-vloer er op verlijmd wordt. Deze PVC-vloeren zijn te koop in veel varianten. 

Hongaarse punt als laminaatvloer

Sinds kort wordt de Hongaarse puntvloer ook als laminaat verkocht. De vloer bestaat dan uit panelen. Deze panelen hebben de uistraling van het Hongaarse puntmotief. Deze vloer kan zwevend gelegd worden. Dit is dus een vloer die zelf ook eenvoudig te leggen is.

Al deze vloeren zijn bij Bebo Parket te koop. Wil je meer informatie over één van deze vloeren, kom dan naar onze fabriek. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 0546-750238, mail naar info@beboparket.nl of chat via de website.