Parket

Een parketvloer bestaat uit houten delen die in verschillende maten verkrijgbaar zijn en in verschillende systemen gelegd kunnen worden. Parket is in verschillende afwerkingen te verkrijgen. Het heeft een natuurlijke uitstraling, dankzij het prachtige hardhout. De werking verschild per parketvloer.

Wat is parket?

Parket van Bebo Parket

Parket is een verzamelnaam voor verschillende soorten hardhouten vloeren. Een parketvloer krijgt een speciale behandeling zoals zagen, schuren, drogen, lakken, oliën en in de was zetten. Dankzij deze behandelingen is de vloer erg goed bestand tegen slijtage. Parket kan je onderverdelen in massief parket, lamelparket en fineerparket.

Uitstraling parket

Parket kan uit verschillende soorten hout gemaakt worden. Vroeger bestond een parketvloer vrijwel altijd uit eikenhout, maar tegenwoordig kan je kiezen uit vele verschillende hardhoutsoorten. Een parketvloer kan je in elke gewenste afwerking verkrijgen.

Werking parket

Massief parket, lamelparket en fineerparket hebben allemaal een andere werking. Lamel parket en fineerparket zijn vanuit de fabriek direct behandeld. Hierdoor zijn deze parketvloeren werkingsvrij. Dit geldt niet voor massief parket, deze parketvloer is gevoelig voor werking. Massief parket bestaat namelijk uit houten planken die na het leggen nog geschuurd en geolied moeten worden.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek