Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Houten vloer beuken

Je kunt natuurlijk voor een houten vloer beuken kiezen, alleen al omdat je dit houtsoort echt mooi vind. Maar deze vloer is ook een goed alternatief wanneer je op zoek bent naar een rustige vloer zonder noesten. De hardheid kan vergeleken worden met een eiken vloer. Dus ook dit is een bijzonder slijtvaste vloer. Met een beuken vloer koop je dus een houten vloer voor het leven!

Houten vloer beuken

Eigenschappen van een houten vloer beuken

Beuken hoort tot de groep Europees loofhout. Doordat een beuk langzaam groeit, ontstaat er hardhout. Dit is duurzaam. Het hout heeft een lichte kleur en een regelmatige structuur. Je ziet verschillende kleurnuances in het hout, van crème tot licht bruin. Vergeleken met eikenhout lijkt het hout frisser. Daarom worden de meeste beuken vloeren ook alleen maar met een naturel was olie afgewerkt.

Massief beuken werkt, dit kan grotendeels tegen worden gegaan door het hout te stomen. Je herkent dit aan de rozige tot licht rode gloed die er in het hout ontstaat. Je kunt een houten vloer beuken zowel gestoomd als ongestoomd kopen.

Diverse soorten vloeren van beukenhout

Door de rustige uitstraling van beuken kan de houten vloer uit verschillende maten en patronen bestaan. Je ziet ook vaak de twee of drie strooks planken. Door het patroon van vele smalle plankjes in verschillende kleurnuances krijg je een prachtige vloer, die luxe en warmte uitstraalt.

Beuken vloeren zijn dus verkrijgbaar als planken vloeren, zowel één strooks als meerstrooks. Ook vind je de beuken houten vloer als patroonvloer, zoals een Tapis of visgraatvloer.

Een groot voordeel van de beuken houten vloer is dat deze in bijna elk interieur toepasbaar is. Toch zie je deze vloeren meestal in een modern design interieur, Scandinavische of  klassieke inrichting.

De beukenhouten vloer leggen en onderhouden

Een vloer van beuken krijgt het mooiste natuurlijke effect wanneer deze wordt afgewerkt met een was olie. De vloer wordt hiermee beschermt tegen vuil en vocht. Het karakter van de houten vloer komt zo het mooiste tot zijn recht. Door de hardheid van het hout en de was olie afwerking ontstaat er een bijna slijtvast vloer. Tevens zorgt deze olie afwerking ervoor dat het hout minder snel verkleurt.

De vloer wordt twee keer met een was olie afgewerkt. De eerste laag trekt in het hout en de tweede laag zorgt voor de oppervlakkige bescherming. Deze laag is eenvoudig in topvorm te houden door de vloer te onderhouden met een afwerkolie. Bovendien kun je met deze olie ook krasjes en slijtplekken bijwerken.

De massieve beuken vloer wordt altijd met een volledige verlijming gelegd. Hierdoor blijft de vloer ook mooi liggen. De vloer als lamelparket kan ook zwevend gelegd worden, behalve op vloerverwarming. Ook hierbij wordt geadviseerd om deze te verlijmen.

Beuken houten vloer van Bebo Parket

Voor een mooie houten vloer van beuken ben je bij Bebo Parket aan het juiste aders. Wij hebben een ruim aanbod aan houten vloeren. Je vind hier zowel de planken vloeren als het twee of drie strooks lamelparket. Regelmatig hebben wij mooie partijen kant en klare beuken vloeren. De vloeren worden voor de laagste prijzen verkocht. Onze verkopers kunnen je hierbij helpen, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Wens je meer informatie over een beuken houten vloer? Breng een bezoek aan onze verkoophal of neem contact op via 0546-750238 of mail naar info@beboparket.nl. Voor direct contact kun je gebruik maken van de live chat op onze website!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!