Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Badkamervloeren

De badkamer, het vertrek dat we vaak in de ochtend als eerste gebruiken om ons klaar te maken voor een nieuwe dag en waar we in de avond, voor we ons bed instappen, proberen de dagelijkse beslommeringen van ons af te spoelen. Tussen deze beide momenten in gebruiken we de badkamer om even ons kapsel te controleren of om even de make-up bij te werken. Voor een snelle douche na intensieve inspanning of om lekker lang te badderen en te relaxen. Onopgemerkt brengen we veel tijd door in dit vertrek. Dit vraagt om een goed doordachte inrichting en die begint bij de basis, namelijk de badkamervloeren.

Badkamer vloeren

Kiezen uit badkamervloeren

Op de juiste badkamervloer kunt u jarenlang vertrouwen zonder dat hij zijn oorspronkelijke charme verliest. Hiervoor moet de badkamervloer aan een paar voorwaarden voldoen. In de eerste plaats moet de badkamervloer uiteraard bestand zijn tegen water dat druipt. Vervolgens is het van belang dat badkamervloeren aangenaam aanvoelen en ook een goede slipweerstand hebben. Ook zijn badkamervloeren bepalend voor de sfeer en het aangezicht van het vertrek, wat van grote invloed is voor het welbevinden van de gebruiker. Tenslotte worden badkamervloeren als ze eenmaal liggen, niet snel veranderd. Hierbij is het wel zo prettig dat de badkamervloer jarenlang, zonder veel onderhoud of dagelijkse inspanning, goed hygiënisch schoon gehouden kan worden.

Tegels

Voor een badkamervloer zijn het leggen van tegels nog altijd het meest voorkomend. Dit is ook niet zo gek wanneer we bedenken dat tegelvloeren moeiteloos jarenlang meegaan. Toch is er een groot verschil per tegelsoort. Veel tegels in oosterse sferen zijn cementtegels. Wanneer u een badkamervloer wilt leggen met deze cementtegels, dan betekent dit dat ze heel nauwgezet geïmpregneerd moeten worden omdat deze tegels poreus zijn en hierdoor ook niet waterdicht. Een geglazuurde keramische tegel is dit in tegenstelling wel. Het assortiment aan keramische tegels is enorm wat betreft kleur, decor, en afmeting. Ook kunt u, door het gebruik van nieuwe productietechnieken van keramische tegels, tegenwoordig een badkamervloer leggen die als twee druppels water op een houten-, beton- of natuurstenen vloer lijkt. Wanneer u kiest voor een betegelde badkamervloer profiteert u van de volgende voordelen: waterdicht, onderhoudsarm, duurzaam en volledig recyclebaar, goede slipweerstand, slijt- en krasvast en goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat tegels erg hard zijn en van zichzelf koud aanvoelen.

Hout

Een houten vloer als badkamervloer leggen is voor velen een stap te ver. Toch is het met de nieuwste impregneermiddelen heel goed mogelijk. Een goed afgewerkte houten vloer kan namelijk heel wat vocht hebben. Vanzelfsprekend is het in een badkamer verstandig om te kiezen voor een houtsoort die van nature al beter bestand is tegen vocht, hierbij kunt u denken aan eiken-, wengé-, teak-, bamboe- of merbau lamelparket. Voor de zones die veel water krijgen te verwerken, zoals rondom de douche en het bad, is het een goed idee om waterdicht materiaal op de badkamervloer te gebruiken. Hout straalt warme knusheid uit. Zelfs in een moderne, strak ingerichte badkamer. De knusse uitstraling van het hout zorgt voor een ontspannen sfeer. Om een paar voordelen op te noemen kunnen we zeggen dat houten badkamer vloeren een goede slipweerstand hebben, prettig aanvoelen voor blote voeten en van natuurlijk en volledig recyclebaar materiaal zijn gemaakt. Daarnaast heeft dit natuurproduct elk een eigen unieke uitstraling en kan de vloer zo nodig volledig gerestaureerd worden. De lastige combinatie van vocht en hout blijft echter wel een nadeel, omdat dit vereist dat de houten badkamervloer regelmatig en secuur moet worden onderhouden. Hiernaast moet er ook een solide en automatisch ventilatiesysteem zijn en kan er slechts terughoudend van vloerverwarming gebruikt gemaakt worden. Liever nog wordt er helemaal geen gebruik gemaakt van vloerverwarming.

Pvc-vloer

De pvc-vloer is bij uitstek geschikt voor een badkamervloer leggen. De grondstof voor een pvc-vloer is aardolie dat verwerkt is tot kunststof stroken. Deze stroken hebben het uiterlijk van de mooiste houtsoorten, geweldige natuursteen, robuust beton of een metaal look. Niet alleen het aanblik is bedrieglijk echt, maar ook het oppervlak is, bij sommige soorten, natuurgetrouw nagemaakt. Met een pvc badkamervloer combineer je de voordelen van houten en tegel badkamer vloeren met een paar extra voordelen die eigen zijn aan het materiaal waarvan pvc vloeren zijn gemaakt. Een pvc badkamervloer voelt prettig aan, ook zonder vloerverwarming, al zijn de pvc-vloeren door hun goede geleiding en geringe dikte wel uitstekend in combinatie met vloerverwarming te gebruiken. Pvc vloeren worden ook wel de stille vloeren genoemd, omdat er van contactgeluiden nauwelijks sprake is. Wanneer u zelf de badkamervloer wilt leggen hoeft dit met het zogenoemde klik pvc geen probleem te zijn, dit bespaart flink op de kosten. Overigens is er voor ieder budget een pvc badkamer vloer te vinden, omdat deze beschikbaar zijn in allerlei prijsklassen. Wanneer we hierbij bedenken dat een goede pvc badkamer vloer jarenlang kan liggen zonder in te leveren op luxe uitstraling en zonder noemenswaardig onderhoud, dan kan de pvc vloer zeker duurzaam genoemd worden. Wanneer we de voordelen van een pvc badkamer vloer leggen op een rijtje zetten, dan zien we: ruime keuze, passend bij diverse interieurstijlen, kleurecht, kras- en slijtvast, goede akoestiek, de beste keuze bij vloerverwarming, duurzaam, volledig recyclebaar en met 5 millimeter dikte past ze haast overal. Het nadeel van een pvc badkamer vloer leggen is dat de ondergrond vooraf glad gemaakt moet zijn.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!