Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Bauhaus School met laminaat

Eerst was de Bauhaus-school gevestigd in Weimar en later in Dessa, en ontketende tussen 1919 en 1933 een revolutie in architectonische en esthetische concepten en praktijken. De gebouwen van Bauhaus die opgetrokken en ingericht zijn door de professoren van de school. Walter Gropius, Hannes Meyer, Laszlo Moholy-Nagy en Wassily Kandinsky waren de aanzet van de Moderne Beweging, die een groot deel van de architectuur van de 20e eeuw heeft gevormd.

Bauhaus school laminaat representatief

Het gebouw van de Bauhaus School met laminaat in Weimar is representatief voor de progressieve architectonische concepten van de Jugendstil in de overgangsfase tussen historisme en het modernisme. Het gebouw werd in 1923 versierd met muurschilderingen van Herbert Beyer en later voorzien van laminaat en houten vloeren. In 1925 moest de school om politieke redenen sluiten. In Dessau vond Bauhaus nieuw onderdak en beleefde een korte maar zeer invloedrijke periode.

Sluiting Bauhaus school

In 1933 werd Bauhaus definitief gesloten. In 2017 is de wereld-erfgoedsite uitgebreid met gebouwen die tot stand kwamen onder de leiding van Hannes Meyer, de opvolger van Gropius tot 1930. Het gaat om diverse galerijflats in Dessau en de ADGB Handelsschool in Bernau. De uitbreiding laat de bijdrage zien van Bauhaus aan sobere ontwerpen, functionalisme en sociale hervormingen. Bauhaus veroorzaakte een revolutie in het denken over en in de praktijk brengen van architectuur in de 20ste eeuw. Het verenigen van kunst met ambacht en massaproductie

Bauhaus en ambachtsman

Walter Gropius definieerde het doel van de school om “een nieuw gilde van ambachtslieden te creëren, zonder de klassenonderscheidingen die een arrogante barrière tussen ambachtsman en kunstenaar opwerpen”. In wezen betekende dit dat de ambachtelijke traditie werd samengevoegd met moderne technologie, om tegemoet te komen aan de behoeften van het systeem van massaproductie – een ideaal dat zowel praktisch als noodzakelijk was om het land opnieuw op te bouwen.

Vorm volgt functie bij Bauhaus

De Amerikaanse architect Louis Sullivan was een van de eersten die de beroemde uitdrukking ‘vorm volgt functie’ gebruikte. Deze eenvoudige zin werd een van de fundamentele ideeën van Bauhaus. Het betekent dat bij design een vorm altijd moet worden gebruikt voor zijn functie in plaats van zijn esthetische aantrekkingskracht. Het nut zou eerst moeten komen en buitensporige versieringen werden vermeden.

Eerlijke materialen laminaat en houten vloeren

Volgens de leraren van Bauhaus moeten materialen de ware aard van objecten en gebouwen weerspiegelen. Dit betekende dat de school van Bauhaus leerde om materialen niet aan te passen of te verbergen omwille van de esthetiek. De constructie van een object of gebouw was niet verborgen maar was een integraal onderdeel van het ontwerp.

Het Bauhausgebouw in Dessau (Duitsland) van binnen

De minimalistische stijl van Bauhaus kunst, architectuur en design weerspiegelde deze ideeën van functionaliteit en eerlijke materialen. Beïnvloed door bewegingen als modernisme en De Stijl, en als tegenbeweging naar de art deco en art nouveau stijlen; waren Bauhaus-kunstenaars voorstander van lineaire en geometrische vormen, terwijl bloemige of kromlijnige vormen werden vermeden. Alleen lijn, vorm en kleur zijn belangrijk. Iets anders was onnodig en moest worden verminderd.

In de kern van Bauhaus ligt het idee van het ‘Gesamtkunstwerk’, een synthese waarin meerdere kunstvormen worden verenigd door architectuur. Een gebouw was niet alleen een leeg schip voor de Bauhaus-school, het was een element van het totale ontwerp en alles daarbinnen voegde toe aan het totale concept. Bauhaus-objecten zien er als belangrijke kunstwerken nog steeds verrassend eigentijds uit. Vind uw eigen stuk Bauhaus-meubels in onze Bauhaus en Beyond designveiling

Laminaat – houten vloeren – pvc vloeren – tegelvloeren.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!