Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Wat is het verschil tussen viltplaten en een ondervloer op rol?

Koop je een harde vloerbedekking zoals laminaat, klik pvc of een houten vloer dan koop je daar ook een ondervloer bij. Er is een ruime keuze in ondervloeren omdat elke woning geen standaard draagvloer heeft. Zo zijn er ondervloeren die voornamelijk stabiliseren en zijn er ook ondervloeren die gebruikt worden voor meer isolatie. Welke jij moet nemen ligt voornamelijk aan de draagvloer die je in je woning ligt. In deze blog leg ik je uit welke ondervloer jij het beste kan kopen.

Waarvoor dient een ondervloer?

Een ondervloer heeft meerdere functies. Denk bijvoorbeeld aan: Stabilisatie, egalisatie, geluidsisolatie, vochtwerend en warmte-isolatie. Verder beschermt een ondervloer ook de nieuwe vloer. Je nieuwe vloer blijft langer mooi en is gemakkelijker te leggen.

Welke ondervloeren zijn te koop?

Er zijn twee standaard ondervloeren te koop: een ondervloer op rol en plaatmateriaal. Platen zoals vilt of xps zorgen ook voor egalisatie en stabilisatie. Als je een draagvloer hebt van planken dan moet je altijd een ondervloer van platen gebruiken. Is je beton/cementvloer niet helemaal egaal? Dan kun je daar ook plaatmateriaal op leggen.

Wat zijn viltplaten?

Viltplaat is een ondervloer die hoofdzakelijk gebruikt wordt voor een goede stabilisatie op een houten draagvloer. Staan de planken van de houten draagvloer echter bol of hol dan moet er eerst geëgaliseerd worden met constructie platen. Een ondervloer van viltplaten zorgt dat je nieuwe vloer stabiel komt te liggen en zo langer mooi blijft. Bij oneffenheden in de ondergrond zal je vloer veel sneller slijten en kan de vloer zelfs stukgelopen worden.

Ondervloeren

Links boven: bruine viltplaten, rechts boven: groene viltplaten.
Links onder: standaard ondervloer, foam met folie, rechts onder: rubber ondervloer.

Viltplaten zijn te koop in een groene en bruine versie.

Groene viltplaten zijn geschikt voor laminaat, hout, pvc maar ook voor vloerbekleding. Echter zijn ze door de hoge warmte-isolatie niet geschikt voor vloerverwarming. De platen kunnen worden toegepast op een draagvloer van planken en op een niet helemaal egale beton/cementvloer, echter moet deze ondervloer op de begane grond gecombineerd worden met een vochtscherm.

Wat is het verschil tussen viltplaten en een ondervloer op rol?

Viltplaat is een isolerende en licht egaliserende ondervloer die overal toepasbaar is. Let wel even of je met de hoogte wegkomt. Viltplaat is 7mm tot 9mm dik. Een ondervloer op rol heeft geen egaliserende werking en kan dus niet op een draagvloer van planken toegepast worden. Koop bij Bebo Parket je nieuwe vloer met ondervloer. Wanneer je bij Bebo Parket een nieuwe houten of laminaat vloer koopt, dan zal er altijd een passende ondervloer geadviseerd worden. Er zijn verschillende ondervloeren te koop. Zo is er voor elke situatie, wat draagvloer/vloerverwarming betreft welke de juiste te koop. Voor verdere informatie kun je bellen 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!