Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Een veel betere voorstelling van de vernietiging van een Carboon-woud

Toont de foto van een diorama in het Museum van de Geological Survey in Londen.  Dit toont een prachtig bos van Lepidodendron en Sigillaria, ook Cordaites en boomvarens, dat door een overstroming wordt vernietigd. De stammen breken ten dele af, ten dele worden zij uit de bodem gerukt, waarbij de machtige Stigmaria-rhizomen zichtbaar worden. Aan de rand van het bos, in het diepere water, ziet men enige Calamiten.

In vele musea vindt men wandschilderingen, die een Carboon-landschap

voorstellen. Zoals reeds vermeld is, zijn die uit het rijksmuseum in Stockholm en de reeds besproken reconstructies van Bertrand van een varenwoud en Lycopodiales-woud, alsmede dat van Corsin, wel de beste, die er bestaan, omdat hier door scheiding van de plantengroepen een beeld verkregen wordt, dat wel het meest de werkelijkheid nabij komt. Echter ook vele beelden, die op een kleine ruimte een aantal groepen verenigen, zijn zeer goed, omdat zij de habitus goed weergeven. Een van de beste is het diorama uit het Field Museum in Chicago, waarvan een algemeen overzicht van het gehele diorama geeft. Links ziet men enkele strobili van Lepidodendron, daarnaast Sigillaria, aan de voet waarvan een zaden dragende varenachtige plant. Het midden van het beeld wordt ingenomen door varens en stammen van Lycopodiales en de voorgrond door Sphenophyllum, de rechterzijde door grote Calamiten en Lepidodendron. Voor de samenstelling van dit diorama zijn levensgrote modellen van de verschillende planten vervaardigd. Enkele details van het diorama worden hier op een iets grotere schaal gereproduceerd. In de eerste plaats de Sigillariastammen, omgeven door de zaden dragende Pteridospermen .Vervolgens de prachtig gemodeleerde Calamiten,die geleding en bebladering duidelijk tonen. Hierboven een langbladige Lepidodendron. De omgevallen stam is eveneens een Lepidodendron. Tenslotte toont  de achtergrond van het diorama met goede Lepidodendron-bomen. Een goed beeld is door de schilder W. Kukuk naar een ontwerp van prof. P. Kukuk voor het Geologisch Museum van de Westfaalse Berggewerkschaftskasse in Bochum vervaardigd . Links een woud van Lepidodendron met een ondergroei van varens. In het midden Sigillariën, vertakte en onvertakte. De rechterzijde en de voorgrond in het midden tonen verschillende typen van Calamiten en geheel rechts enige Cordaïten, die echter naar mijn mening te veel in het water staan.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!