Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Egaliseren van de ondervloer

De egalisatie is een verbeterde kopie van een bestaande ondergrond. In dit plan van aanpak wordt uitgegaan van de werkwijze van het merk Wakol van Maiburg. In het onderstaande wordt aandacht besteed aan kantstroken. In de praktijk zul je hier weinig gebruik van maken, omdat egaline gelijkmatig uitvloeit en de wanden of plinten niet raakt.

Benodigdheden voor egalisatie

Benodigdheden Boenmachine Schuurschijf, korrel 40 Stofzuiger Wakol D3040 voorstrijkconcentraat om de egaline zich te laten verspreiden en hechten. Wakol kantstroken RS55945. Mengkuip, maatemmer, rakel, water en prikroller (voor de ontluchting en om de egaline correct na te laten vloeien). Wakolreiniging. 1 liter volstaat voor 20 m2, dus 5 liter is genoeg voor 100 m2. Voorafgaand aan het gebruik van het reinigingsmiddel moet de vloer worden gestofzuigd, worden geboend met de zwarte pad van de boenmachine en opnieuw worden gestofzuigd. Egaline voor minimaal 2 mm. Temperatuur tussen de 15 en 23 graden Celsius. Een relatieve luchtvochtigheid van minimaal 40 en maximaal 70 procent. Alle middelen op kamertemperatuur. Weinig direct zonlicht en tocht. De vloer moet wel geventileerd worden. Een termijn van 24 uur droogtijd voor egaline, voordat de vloer gelegd wordt. 2 minuten mixen de egaline. Vervolgens nogmaals mixen gedurende 2 minuten. (Denk om het toerental) Een droge en stofvrije ondergrond. De maten van het vloeroppervlakte. Je moet dit van tevoren meten. Dit is van belang voor de hoeveelheid egaline die je moet aanmaken om steeds nat op nat te werken. Voorstrijk.

Voorstrijken ondervloer

Je moet voorstrijken voor de hechting, maar ook om luchtgaatjes in de egaline te voorkomen. De Wakol Z615 moet licht van kleur en stofvrij zijn. 1.3.2 Tegelvloer Inspecteer altijd het beton en de tegelvloer op losse delen. Zoek naar holle plekken en slecht verlijmde plavuizen. Als je klopt met een hamer, kun je horen of de tegelvloer of plavuizen correct verlijmd zijn. Bij beton moet je altijd de kraspen gebruiken. Ook kun je met een hamer 17 op de vloer slaan om te kijken of er geen holle plekken zijn en het beton niet loslaat. Let op: Gebruik nooit een rubberhamer, maar altijd een hamer van staal. Als de vloer in orde is, kun je de volgende aanpak hanteren: Schuur de bestaande tegelvloer af met diamantschijven (schuurschijf korrel 24). Gebruik Wakol-egaline Z615 en vermeng het met water. Stofzuig de vloer en reinig deze machinaal. Reinig de tegelvloer met Wakol R 4515, ontvetter voor tegels (1 deel R 4515, 3 delen water). Strijk de gereinigde tegelvloer voor met Wakol-voorstrijk D3045 voor tegels en natuursteen. Deze voorstrijk heeft een droogtijd van 30 tot 60 minuten. Breng Wakol kantstrook, type RS5945, aan. Gebruik de Wakol-egaline Z615 voor 1 tot 10mm. Eén zak van 25 kg is toereikend voor een oppervlakte van 7m2 met een laagdikte van 2 mm ongeveer 7 m2. Bij 3 mm laagdikte is voldoet een zak voor ongeveer 5 m2. De Wakol Z615 moet worden gemixt met 6,25 tot 6,50 liter water, gedurende ongeveer 2 minuten. Houd de emmer altijd schoon. Wacht 2 minuten en mix nogmaals. Giet het egalisatiemiddel uit en verdeel het met een rakel over de vloer. Een rakel is een soort spaan. Ontlucht met de prikroller direct nadat je het egalisatiemiddel hebt aangebracht. Na circa 2 uur is de egaline begaanbaar. De vloer (pvc, parket en tapijt) is te beleggen na minimaal 24 uur. Ventileer de ruimte. De Wakol Z615 moet licht van kleur en stofvrij zijn al het is gedroogd. Vul de naden in de tegelvloer met Wakol Z645 in combinatie met Wakol D3050.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!