Gelakt parket

Bent u zich aan het oriënteren op het gebied van vloeren en wilt u weten wat gelakt parket is? Dan bent u bij Bebo Parket aan het juiste adres. Gelakt parket is een houten vloer, meestal geen massieve, maar een vloer die bestaat uit lamellen. Deze houten vloer is vervolgens afgewerkt met een parket lak. Deze parket lak geeft een harde sterke beschermlaag. Zo heeft u een vloer die jarenlang mooi kan blijven met zo min mogelijk onderhoud.

Gelakt parket is vaak al kant en klaar te koop bij vloerspecialisten, zoals bijvoorbeeld bij Bebo Parket. Een gelakt parket is bij ons te koop in varianten met verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan eiken, berken of noten. De fineerparket vloeren zijn allemaal standaard voorzien van een sterke uv laklaag. Hierdoor kan de vloer ondanks de geringe toplaag toch jarenlang meegaan.

Wat is parket?

Gelakt parketParket is een vloer die bestaat uit planken die uit meerdere lagen zijn opgebouwd. De toplaag, ook meteen de dikste houtlaag, bestaat uit massief hardhout. Een bekende variant is een eiken lamel parket. De drager waarop de toplaag is verlijmd bestaat uit meerdere lagen kruislings verlijmd beuken of berken hout. Deze constructie levert een plank die nagenoeg niet meer werkt en bijzonder stabiel is. Zodoende kan een parket, vooral een planken parket zwevend gelegd worden. 

Het bekendste parket is de planken vloer. Deze vloer heeft de uitstraling van een massieve houten vloer. Daarnaast worden de patroonvloeren, zoals visgraat en Hongaarse punt ook als parket vloer verkocht.

Hoe en met welke lak wordt de gelakte houten vloer behandeld?

De vloerdelen kunnen op twee verschillende tijdstippen worden gelakt. Allereerst kunnen de vloerdelen voor het plaatsen al gelakt worden, dit gebeurt dan al in de fabriek. Hiernaast worden ook sommige vloeren pas na het leggen afgelakt. Dit gebeurt vaak bij de patroonvloeren die na het plaatsen geschuurd moeten worden. Denk bij deze vloeren bijvoorbeeld aan de Tapis vloer of aan Hongaarse punt parket. 

Wanneer de vloer na het leggen nog geschuurd en afgelakt moet worden, dan wordt dit altijd met een speciale parketlak gedaan. Deze lak wordt er in meerdere lagen opgebracht. 

Wordt de vloer al in de fabriek gelakt? Dan wordt dit gedaan met een speciale UV lak. Door middel van UV lampen droogt deze lak snel, zodat er al snel weer een nieuwe laag op kan. En als grootste voordeel: deze laklaag is sterk, zeer hard en bijzonder krasvast.

Wat zijn de voor- en nadelen van een gelakte houten vloer?

Bij een kant en klaar gelakt parket is de sterkte, hardheid en slijtvast lak afwerklaag een groot voordeel. Na het leggen is de vloer direct beloopbaar. Hierdoor kunt u de ruimte na het leggen van de vloer ook direct inrichten. Het leggen van dit gelakte lamelparket doet u ook eenvoudig zelf. De planken zijn namelijk rondom voorzien van een mes en groefverbinding. Op een stabiele ondervloer worden de planken zwevend gelegd. Nadenlijm in de verbinding zorgt er vervolgens voor dat de planken mooi aan elkaar liggen. Daarnaast zijn er ook gelakte houten vloeren te koop met een kliksysteem, dit legt als een laminaatvloer dus noch eenvoudiger en sneller te doen.

Naast de vele voordelen is er toch ook een enkel nadeel dat wij willen benoemen. Het nadeel van gelakt parket is dat krassen op de vloer niet weg te werken zijn. Na een polish behandeling vallen ze wel iets minder op.

Goedkope gelakte houten vloeren vind je bij Bebo Parket

Bij Bebo Parket vind je naast onbehandelde houten vloeren ook gelakt parket binnen het assortiment. Deze kant en klare vloeren leveren we uit voorraad, zodat u de vloer direct mee kunt nemen naar huis. Wekelijks komen er weer nieuwe trendvloeren binnen. Ook bij de partij verkoop en in onze outlet verkopen we gelakt parket vloeren tegen de laagste prijzen. Kom dus snel naar de fabriek om deze vloeren te bekijken en wellicht zelfs te kopen.

Wil je meer informatie over gelakt parket of over een gelakte houten vloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan per telefoon 0546-750238, per mail info@beboparket.nl of via een livechat via de website www.beboparket.nl