Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Houten ondervloeren egaliseren

Egaliseren is het vlak en glad maken van de ondergrond. Om een houten vloer te egaliseren, moet je een elastische, vezelrijke egaliseermassa gebruiken. Deze egaliseermassa kan worden aangebracht met een vlakspaan aanbrengen in lagen van drie à vijftien millimeter. Het egaliseermiddel wordt uitgestreken in de lengte richting van de planken. Wanneer meerdere lagen aangebracht moeten worden, moet u wachten tot de eerder aangebrachte laag helemaal droog is. Na het drogen van de eerder aangebrachte lagen, moet deze eerst geschuurd worden.

Het kan voorkomen dat bij het spijkeren van de vloer het egaliseermiddel kapot springt. Om te voorkomen dat het egaliseermiddel kapot gaat, kan viltpapier worden gebruikt.

Voor het leggen van massief parket

wordt een houten ondervloer bijna nooit egaliseermiddel gebruikt. Het wordt alleen gebruikt bij laminaat of lamelparket. Het egaliseermiddel kan kapot scheuren bij een massieve houten vloer, omdat deze houten vloer nog werkt. Een betere oplossing bij een houten ondervloer is om gebruik te maken van egalisatiekorrels of platen. Egalisatiekorrels maken de houten vloer weer egaal, ook al is de ondergrond verzakt. De laag egalisatiekorrels zorgen dat de vloer brandwerend wordt, een groot voordeel bij houten vloeren.

Nieuwe houten vloeren mogen niet worden geëgaliseerd. Nieuwe houten vloeren werken nog, daardoor kan het zijn dat de egaliseer laag kapot gaat of verpulvert.

Nieuwe houten vloeren mogen niet worden geëgaliseerd. Nieuwe houten vloeren werken nog

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!