Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Hoe behandel je je houten vloer?

Bij BeBo begrijpen we dat je je houten vloer op de juiste manier wilt behandelen. Hier delen we graag ons advies over hoe jij gemakkelijk thuis je houten vloer kunt behandelen, zodat jouw houten vloer goed verzorgd en beschermd is voor jarenlang plezier.

Het reinigen en voorbereiden

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt ook bij het behandelen van een houten vloer. Hieronder volgen de stappen die je moet volgen:

  1. Goede reiniging: Het is belangrijk om eerst het vuil dat op je houten vloer ligt, te verwijderen. Dit doe je met een zachte borstel of een stofzuiger met een borstelmondstuk.
  2. Opschuren van je vloer: Nadat de vloer schoon is, is het ook nodig om de vloer te schuren om eventuele ruwe plekken of oneffenheden glad te maken. Dit zorgt voor een gelijkmatige afwerking. Het makkelijkst is om hiervoor een schuurmachine te gebruiken. Kies een schuurmachine die past bij jouw situatie.

Het kiezen van de afwerking:

De afwerking van de vloer bepaalt niet alleen hoe je eindresultaat eruitziet, maar ook hoe duurzaam de vloer wordt. Hier volgen een aantal veelvoorkomende opties:

  1. Lak: Dit geeft een glanzende afwerking en een beschermlaag op het hout. Het is gemakkelijk schoon te maken en erg duurzaam.
  2. Olie: Dit geeft een matte uitstraling en kan eenvoudig plaatselijk worden bijgewerkt. Olie dringt diep in het hout en benadrukt de natuurlijke kleur en textuur.
  3. Hardwaxolie: Dit creëert een matte, natuurlijke uitstraling. Deze afwerking combineert de voordelen van olie en was en is daarom ook erg duurzaam.

Het aanbrengen van de afwerking:

Nadat je de juiste afwerking hebt gekozen, is het tijd om deze aan te brengen. Hier is hoe:

  1. Gelijkmatig aanbrengen: Gebruik een roller of kwast om de afwerking gelijkmatig te verdelen over het gehele vloeroppervlak.
  2. Herhalen en droogtijden: Het is belangrijk dat je de eerste laag van je afwerking volledig laat drogen, zoals aangegeven op de verpakking. De droogtijd kan variëren afhankelijk van welk type afwerking je hebt gekozen. Indien nodig kun je meerdere lagen aanbrengen voor extra bescherming.

Normaal onderhoud

Een goed onderhouden vloer gaat niet alleen langer mee maar blijft ook langer mooi! Hier zijn wat tips voor normaal onderhoud:

  1. Dagelijks schoonmaken: Het is aan te raden om dagelijks stof en vuil te verwijderen met een zachte bezem of stofzuiger met opzetstukje.
  2. Regelmatig dweilen: Gebruik een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor houten vloeren en dweil de vloer regelmatig met een vochtige doek. Dit zodat je het grondige vuil en vlekken verwijdert.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!